AZ onnodig onderuit tegen de Spurs | OneFootball

AZ onnodig onderuit tegen de Spurs | OneFootball

Icon: AZFanpage

AZFanpage

·24. Oktober 2024

AZ onnodig onderuit tegen de Spurs

Artikelbild:AZ onnodig onderuit tegen de Spurs

AZ is er vanavond niet in geslaagd een resultaat te boeken op bezoek bij Tottenham Hotspur. In Londen kregen de Alkmaarders voldoende kansen, maar verloor he door een onnodig weggeven penalty. Na opnieuw een rode kaart voor Wolfe was het een comeback in de tweede helft een utopie.

In de eerste helft had de thuisploeg vaker de bal maar was het AZ dat de grootste kansen kreeg. De vroeg ingevallen Kasius gaf een uitstekende voorzet, maar zag twee man in kansrijke positie de bal missen. Uit een corner leek Penetra de score te openen, alleen rekende hij buiten Forster. De doelman van Spurs voorkwam met een ultieme redding de openingstreffer. Aan de andere kant had Owusu-Oduro het relatief rustig.


OneFootball Videos


Na de pauze wilde Spurs de druk iets opvoeren, al bleven de Alkmaarders aanvankelijk redelijk eenvoudig overeind. Toch kwamen de Londenaren tien minuten na rust aan de leiding. Na een onnodige tackle van Dekker wees de scheidsrechter naar de stip, waarna Richarlison vanaf elf meter raak schoot.

De Spurs kregen hierna nog wat kansen om het duel te beslissen, al herstelden de bezoekers zicht snel. De Engelsen hadden in het vervolg de bal, waarbij AZ loerde op de counter. Via Lahdo kreeg de ploeg een grote kans op de gelijkmaker, alleen vond de Zweed Forster op zijn weg.

Martens wilde in de slotfase alles of niets spelen, maar een minuut na de entree van Meerdink kon Wolfe inrukken met zijn tweede gele kaart. Hiermee was de hoop op een gelijkmaker helaas vervlogen en verloren de Alkmaarders voor de tweede keer in deze Europa League campagne.

Karakteristieken

Doelpunten: 53′ Richarlison (strafschop) 1-0

Gele kaarten: Wolfe, Dekker, Kwakman (AZ)

Rode kaart: Wolfe (2x geel)

Opstelling AZ: Owusu-Oduro; Maikuma, Penetra, Dekker (84′ Meerdink), Wolfe; Clasie (c), Mijnans (84′ Kwakman), Belic (46′ Koopmeiners); Poku, Parrott, Van Bommel (12′ Kasius)

Opstelling Tottemham Hotspur: Forster; Gray, Dragusin, Davies, Udogie; Betangur, Maddison (c) (72′ Sarr), Bergvall (72′ Kulusevski); Moore, Richarlison (64′ Solanke), Werner (46′ Johnson)

Foto: Pro Shots | ProSportsImages

Impressum des Publishers ansehen