Carranza lacht na assist Bueno: "Het was gewoon een slecht schot" | OneFootball

Carranza lacht na assist Bueno: "Het was gewoon een slecht schot" | OneFootball

Icon: FR12.nl

FR12.nl

·28. Oktober 2024

Carranza lacht na assist Bueno: "Het was gewoon een slecht schot"

Artikelbild:Carranza lacht na assist Bueno: "Het was gewoon een slecht schot"

Het is nog wat vroeg om te zeggen dat Julián Carranza zijn kans heeft gegrepen, maar aan zijn meest recente invalbeurt en basisplaats hield de spits wel twee treffers over. De Argentijn is vooralsnog derde keuze achter Santiago Gimenez en Ayase Ueda, maar komt door de blessures van beide concurrenten nu dus wel aan spelen toe. Ook trainer Brian Priske is blij met hoe hij dat invult.

"Julián weet in de zestien waar hij moet staan en werkt ongelooflijk hard", begon Priske na de zege op FC Utrecht, geciteerd door De Telegraaf. "Hij stopt veel energie in zijn spel en vooral ook in de trainingen. In de eerste maanden heeft hij niet de speeltijd gekregen waarop hij waarschijnlijk hoopte. Maar hij bleef loyaal, werkte nóg harder en pakte tegen FC Utrecht zijn moment."


OneFootball Videos


Daar gingen dus wel een paar maanden van optrainen aan vooraf. "Ik heb hem de eerste maanden op de huid gezeten, want ik vond dat hij vooral defensief meer moest brengen", vertelde Priske. "Die kant van hem moeten we voor ons spel verder ontwikkelen. Nu ben ik heel blij met hem, want hij leverde tegen Utrecht een topprestatie."

Assist Bueno

Al na zo'n 10 minuten kon Carranza zijn basisdebuut opluisteren met een treffer. Het leek een perfect uitgespeelde goal, met een assist op maat van Hugo Bueno, maar de spits zelf had een andere verklaring. "Het was geen voorzet, hoor", lachte hij. "Hugo wilde zelf scoren, het was gewoon een slecht schot. Ik zag de bal pas op het allerlaatste moment in een fractie van een seconde en stond op de goede plek. Maar ik ben hem uiteindelijk wel dankbaar voor de assist."

'Broer' van Gimenez

Niet alleen op het veld is Carranza vervanger van Gimenez. Ook op straat wordt de Argentijn vaak verward met de (half-Argentijnse) Mexicaan. "Het is wel grappig. We lijken op elkaar, dus mensen spreken me aan met Santi. Of ze denken dat we broers zijn", vertelde Carranza aan de NOS.

In dat gesprek vertelde hij ook wanneer hij hoorde dat hij tegen Utrecht mocht spelen. "Zaterdag hoorde ik dat Ayase nog steeds problemen had. Na het ontbijt kwam de coach naar me toe en zei hij dat het mijn tijd was. Ik was er klaar voor, zoals ik altijd probeer klaar te zijn als de trainer me nodig heeft. Of het nu voor 5 of 10 minuten is, of vanaf de aftrap. Ik probeer altijd beschikbaar te zijn en 100% te geven."

Impressum des Publishers ansehen