Driessen: 'Ik kan me goed voorstellen dat Slot en Liverpool hem naar Engeland willen halen' | OneFootball

Driessen: 'Ik kan me goed voorstellen dat Slot en Liverpool hem naar Engeland willen halen' | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·11. Oktober 2024

Driessen: 'Ik kan me goed voorstellen dat Slot en Liverpool hem naar Engeland willen halen'

Artikelbild:Driessen: 'Ik kan me goed voorstellen dat Slot en Liverpool hem naar Engeland willen halen'
Artikelbild:Driessen: 'Ik kan me goed voorstellen dat Slot en Liverpool hem naar Engeland willen halen'

© IMAGO

Valentijn Driessen denkt dat Liverpool er goed aan doet om Orkun Kökcü aan te trekken. De middenvelder van Benfica staat in de nadrukkelijke belangstelling van the Reds, waar hij herenigd kan worden met Arne Slot. Kökcü kent de Nederlandse oefenmeester nog van hun gezamenlijke tijd bij Feyenoord.


OneFootball Videos


Presentator Pim Sedee oppert tijdens de podcast Kick-off dat Kökcü voor Liverpool een 'mooie versterking' zou zijn, daar de Engelse topclub in de zomer naast de komst van Martín Zubimendi (Real Sociedad) greep. "Ja, zeker", reageert Driessen. "Alexis Mac Allister viel ook geblesseerd uit, die heeft ook niet gespeeld bij Argentinië. Je moet wel een brede selectie hebben. Liverpool heeft nauwelijks spelers gehaald en de man die ze wilden halen wilde niet komen. Dus in de winter zal je wel wat bij moeten halen. Dan moet je wel kijken naar kwalitatieve spelers en Slot zal ongetwijfeld ook kijken naar mensen met wie hij eerder heeft samengewerkt."

De chef voetbal van De Telegraaf is ervan overtuigd dat de Turks international de kwaliteiten heeft om te slagen op Anfield. "Sinds Roger Schmidt bij Benfica is vertrokken, is Kökcü weer een van de grote mannen. Dat maakt hij eigenlijk ook iedere wedstrijd waar. Benfica draait als een tierelier, mede omdat Kökcü zo uitstekend bezig is op het middenveld." De 23-jarige middenvelder speelde dit seizoen negen wedstrijden en was daarin goed voor vier goals en drie assists.

"Ik kan me heel goed voorstellen dat Slot en Liverpool bij Kökcü uitkomen en hem naar Engeland willen halen", aldus Driessen. "Dat zou precies het scenario zijn dat Kökcü voor ogen had toen hij naar Benfica ging. Toen zei iedereen: 'Waarom ga je niet bijvoorbeeld naar Brighton & Hove Albion, zoals Mats Wieffer nu heeft gedaan?' Kökcü wilde graag naar een club die speelt om de prijzen en die Europees ook meespeelt. Dat is Benfica geworden. Negen van de tien spelers die bij Benfica hebben gezeten en het daar waargemaakt hebben, hebben geweldige transfers gemaakt. Benfica staat volgens mij nog boven Ajax als je kijkt naar de opbrengsten uit transfersommen de afgelopen tien jaar."

Mike Verweij spreekt zijn bewondering uit over de vasthoudendheid van Kökcü. "Hij heeft op een gegeven moment bij Benfica redelijk op een dood spoor gezeten. Hij heeft destijds ook in De Telegraaf zijn onvrede geuit over het feit dat hij niet meer in de plannen voorkwam en niet heel goed werd behandeld in Lissabon."

Impressum des Publishers ansehen