Miljoenentransfer van Veerman of Bakayoko aanstaande bij PSV | OneFootball

Miljoenentransfer van Veerman of Bakayoko aanstaande bij PSV | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·7. Oktober 2024

Miljoenentransfer van Veerman of Bakayoko aanstaande bij PSV

Artikelbild:Miljoenentransfer van Veerman of Bakayoko aanstaande bij PSV
Artikelbild:Miljoenentransfer van Veerman of Bakayoko aanstaande bij PSV

© IMAGO

PSV kende, naast een sportief succesvol seizoen, ook een financieel goed jaar. De Eindhovenaren moeten wel hun best doen om dit seizoen winstgevend af te sluiten. Rode cijfers zijn niet desastreus, maar middels Europees succes of een toptransfer kan er winst worden geboekt. Voor dat laatste worden de namen van Johan Bakayoko en Joey Veerman door het Eindhovens Dagblad genoemd.


OneFootball Videos


De sportieve successen van PSV hebben ook een positief effect op de financiën. Door de Champions League-campagne van de Eindhovense club wordt er wederom veel geld binnen gehaald. Het is echter nog onzeker of dit genoeg is om dit seizoen winstgevend af te kunnen sluiten. Dit heeft mede te maken met het feit dat Jordan Teze geld in met zijn vertrek naar AS Monaco ter waarde van minimaal tien miljoen euro de duurste uitgaande transfer was.

Het uitblijven van grote uitgaande transfer heeft er voor gezorg dat PSV óf ver moet komen in de Champions League óf nog voor 1 juli 2025 een uitgaande megatransfer moet doen. "Dan wordt dit jaar zeker winst gevend", schrijft clubwatcher Rik Elfrink. "PSV kan daar nu echter nog geen uitspraken over doen. De club koos afgelopen zomer voor het behoud van een aantal kernspelers om volgend jaar kampioen te kunnen worden en in seizoen 2025-2026 weer in de Champions League te kunnen spelen."

De uitdagingen op financieel vlak betekenen overigens niet dat de alarmbellen afgaan in het Philips Stadion. "Voor het geval PSV het seizoen 2024-2025 met een heel klein netto-verlies zou afsluiten, is er nog altijd het eigen vermogen om op terug te vallen", schrijft Elfrink. De clubleiding heeft echter niet dat streven en wil graag het boekjaar winstgevend afsluiten en het eigen vermogen laten groeien.

Elfrink doet daarbij een suggestie hoe PSV dit kan bewerkstelligen. "Bij een paar grote uitgaande transfers lukt dat eenvoudig", schrijft de journalist namens het Eindhovens Dagblad. "Zo kan een overgang van Bakayoko of Veerman naar een andere club bijvoorbeeld een enorm effect hebben op de cijfers van dit of komend seizoen."

Zowel Bakayoko als Veerman werd na een uitstekend seizoen 2023/24 een toptransfer toegedicht. Er was sprake van sluimerende interesse, maar uiteindelijk bleven zowel de 21-jarige aanvaller als de 25-jarige middenvelder bij PSV. Bakayoko gaf te kennen de Eindhovense club alleen te willen verruilen voor de Europese top, terwijl de vraagprijs voor Veerman hoog was en de perfecte club niet voorbijkwam.

Impressum des Publishers ansehen