Perez lyrisch over Feyenoord-uitblinker: 'Hij heeft zijn Tadic-wedstrijd gespeeld' | OneFootball

Perez lyrisch over Feyenoord-uitblinker: 'Hij heeft zijn Tadic-wedstrijd gespeeld' | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·28. Oktober 2024

Perez lyrisch over Feyenoord-uitblinker: 'Hij heeft zijn Tadic-wedstrijd gespeeld'

Artikelbild:Perez lyrisch over Feyenoord-uitblinker: 'Hij heeft zijn Tadic-wedstrijd gespeeld'
Artikelbild:Perez lyrisch over Feyenoord-uitblinker: 'Hij heeft zijn Tadic-wedstrijd gespeeld'

© Videostill ESPN

Kenneth Perez is onder de indruk van In-Beom Hwang. De 28-jarige middenvelder werd afgelopen zomer door Feyenoord voor zeven miljoen euro overgenomen van Rode Ster Belgrado. Hwang heeft zich vervolgens razendsnel ontpopt tot sleutelspeler en publiekslieveling bij de Rotterdamse club.


OneFootball Videos


"Je zegt vaak dat één speler niet het verschil kan maken, maar ik denk toch van wel", zei Perez zondag bij Dit was het Weekend op ESPN. "Die Hwang, als je hem zag tegen Benfica... Ik denk dat hij de perfecte wedstrijd speelde. Ik denk dat hij zijn Dusan Tadic-wedstrijd heeft gespeeld, uit tegen Real Madrid."

Tadic schitterde in 2019 in de Champions League in Madrid, waar Ajax met 1-4 won en zo de 1-2 nederlaag in eigen huis wegpoetste. Tadic bereidde de eerste twee treffers voor en tekende zelf voor de 0-3. Hwang was niet direct betrokken bij een doelpunt in Lissabon, maar kon toch op lof van Perez rekenen. "Wat Hwang deed, was ongelooflijk. Links, rechts, ingespeeld... Met vier man in zijn rug draaide hij nog weg. Het was ongekend."

De Deense analist vindt het verwonderlijk dat de 64-voudig international (6 goals) niet al ontdekt is door andere Europese clubs. Hwang speelde eerder in Europa voor Rode Ster Belgrado, Olympiakos en Roebin Kazan. "Wat hij doet voor Feyenoord: normaal konden de centrale verdedigers de bal niet kwijt. Nú kunnen ze hem altijd inspelen."

"Hij is altijd het eerste station, of Quinten Timber. Maar alles kwam op Timber aan toen hij er nog niet was. Nu wordt hij ingespeeld en je weet als verdediger: hè hè", vervolgde Perez zijn lofzang over Hwang. Ook tegen Utrecht vond Perez de tweebenige middenvelder erg goed. "Hij loopt tegen zijn centrale verdedigers aan, waardoor Utrecht meegaat en er heel veel ruimte rondom de middenlijn komt. Zo kunnen of de buitenspelers of de spits met één pass ingespeeld worden", aldus de oud-speler van onder meer Ajax en FC Twente.

Impressum des Publishers ansehen