De middenvelder die de In-beom Hwang van Ajax kan worden | OneFootball

De middenvelder die de In-beom Hwang van Ajax kan worden | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·24 October 2024

De middenvelder die de In-beom Hwang van Ajax kan worden

Article image:De middenvelder die de In-beom Hwang van Ajax kan worden
Article image:De middenvelder die de In-beom Hwang van Ajax kan worden

© IMAGO

Op de afgelopen transferwindow van Feyenoord is de nodige kritiek gekomen, maar een aanwinst die unaniem geprezen wordt, is In-beom Hwang. De 28-jarige Zuid-Koreaan is binnen een mum van tijd uitgegroeid tot een sleutelspeler in de formatie van trainer Brian Priske. Bij Ajax is zo’n rol mogelijk weggelegd voor Branco van den Boomen.


OneFootball Videos


Hwang was woensdagavond in de Champions League-wedstrijd tegen Benfica (1-3 winst) opnieuw een van de uitblinkers, zag ook Karim El Ahmadi.”Ik denk dat Ajax echt een type speler als Hwang mist", aldus de oud-voetballer bij Voetbalpraat op ESPN. "Iemand die het spel kan verleggen en kan versnellen. Ik denk niet dat Ajax dat nu in huis heeft. Dat is het enige verschil dat ik zie, want ik zie ook wel dat het bij Ajax écht vooruit gaat."

"Als ik kijk naar PSV, Feyenoord of AZ... Zij hebben met bijvoorbeeld Jordy Clasie wel type spelers waardoor je beter gaat voetballen”, vervolgde de oud-speler van onder meer Feyenoord en Aston Villa. “Ik denk niet dat Ajax dit in huis heeft. Zij missen dat type. Een speler zoals Hwang, die in de eerste opbouwfase aan de bal is."

Volgens data van SciSports zou Van den Boomen die rol bij Ajax mogelijk op zich kunnen nemen. De twee middenvelders hebben volgens het databedrijf een similarity van 96 procent. Zij nemen beiden een echte spelmakersrol op zich. Zij creëren veel kansen en spelen de bal zowel voor- als achteruit. Van den Boomen en Hwang registreren ook minder defensieve acties dan andere middenvelders om zich meer te focussen op hun creatieve rol.

Article image:De middenvelder die de In-beom Hwang van Ajax kan worden

© SciSports - De statistieken van In-beom Hwang en Branco van den Boomen komen veelal overeen.

De statistieken van de twee middenvelders van vorig seizoen zijn ook relatief gelijkwaardig. De grootste verschillen zijn dat Van den Boomen een stuk meer opbouwende passes gaf en Hwang de bal vaker in de halfspace ontving. Het totale aantal passes en passes rond het doel van de tegenstander was echter nagenoeg gelijk. Het aantal loopacties en counteronderscheppingen op de eigen helft ontliep elkaar ook niet veel. Zodoende lijkt een spelverdelende rol à la Hwang prima weggelegd voor Van den Boomen bij Ajax.

View publisher imprint