Derksen zeer kritisch op Ajax-uitblinker: 'Hij is heel makkelijk uit te schakelen' | OneFootball

Derksen zeer kritisch op Ajax-uitblinker: 'Hij is heel makkelijk uit te schakelen' | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·9 October 2024

Derksen zeer kritisch op Ajax-uitblinker: 'Hij is heel makkelijk uit te schakelen'

Article image:Derksen zeer kritisch op Ajax-uitblinker: 'Hij is heel makkelijk uit te schakelen'
Article image:Derksen zeer kritisch op Ajax-uitblinker: 'Hij is heel makkelijk uit te schakelen'

© Talpa

Johan Derksen is nog niet overtuigd van de kwaliteiten van Wout Weghorst. In Vandaag Inside ging Derksen dinsdagavond in op de wedstrijd tussen Ajax en FC Groningen, die Ajax met 3-1 won. Weghorst was in die wedstrijd als invaller zeer belangrijk: hij scoorde zelf de 2-1 en gaf de assist bij de 3-1 van Chuba Akpom.


OneFootball Videos


Derksen snapt niet dat Weghorst überhaupt in staat kon worden gesteld te scoren. "Weghorst is heel makkelijk uit te schakelen. Je zet er een goede kopper naast en je geeft hem mandekking, dan heeft hij niet de technische kwaliteiten om wat leuks te doen."

Volgens de analist is het verlies van Groningen vooral te wijten aan verdediger Thijmen Blokzijl. "Dat blonde jochie is gewoon bang voor hem (Weghorst, red.). Die gaat altijd in de fout bij het duelleren. Hij kan wel lekker een bal aannemen en doortikken, maar je verliest er de wedstrijd door. Het is zo’n kwetsbaar jochie bij Groningen, echt verschrikkelijk."

Valentijn Driessen was eerder deze week juist nog positief over Weghorst. "Knappe kopgoal. Hij doet het wel. Even later ook nog een assist op Chuba Akpom. Dat is waarvoor hij in huis is gehaald en hij bewijst dat hij een uitstekende supersub is", zei Driessen in een video-item van De Telegraaf. "Het enige probleem voor Weghorst is dat hij dat op deze manier blijft, want zo'n speler heeft Ajax ook nodig, zelfs om thuis van FC Groningen te winnen."

Ajax staat na zes wedstrijden in de Eredivisie op dertien punten. Van alle clubs in de Eredivisie hebben alleen PSV (nul) en FC Utrecht (twee) minder verliespunten dan de Amsterdammers. Vorig seizoen stond Ajax na zes wedstrijden al op tien verliespunten, twee keer zoveel als deze voetbaljaargang.

View publisher imprint