Farioli heeft zich na 'maffe Weghorst-show' in lastige positie gemanoeuvreerd | OneFootball

Farioli heeft zich na 'maffe Weghorst-show' in lastige positie gemanoeuvreerd | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·24 October 2024

Farioli heeft zich na 'maffe Weghorst-show' in lastige positie gemanoeuvreerd

Article image:Farioli heeft zich na 'maffe Weghorst-show' in lastige positie gemanoeuvreerd
Article image:Farioli heeft zich na 'maffe Weghorst-show' in lastige positie gemanoeuvreerd

© IMAGO

De spitspositie bij Ajax blijft een punt van discussie. Vooral omdat Brian Brobbey nog altijd kampt met een vormdip en wacht op doelpunten. Daartegenover staat Wout Weghorst, die tijdens zijn invalbeurten direct zijn waarde voor de Amsterdammers bewees. Francesco Farioli kan volgens Sjoerd Mossou echter niet nu al terugkomen op zijn eerdere uitspraken.


OneFootball Videos


Door de komst van Weghorst beschikt Farioli nu over drie Eredivisie-waardige spitsen. De trainer van Ajax sprak echter zijn volste vertrouwen uit in Brobbey, die tot op heden pas een keer tot scoren kwam in elf optredens. Weghorst daarentegen vond al drie keer net en had daar slechts vier invalbeurten en een basisplaats voor nodig. Chuba Akpom was daarnaast al vijf keer trefzeker. Hij had daar dertien duels voor nodig.

In afwachting van het duel tussen Qarabag en Ajax komt ook bij de Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad de spitspositie van de Amsterdammers ter sprake. "Brobbey of Weghorst... Wat zou je doen? Of Akpom?", vraagt presentator Etienne Verhoeff. "Want Farioli zei: 'Er is geen club die drie van zulke goede spitsen heeft'."

"Ja, goed... Nou, dat lijkt me een beetje overdreven", reageert Mossou. "Nee, het zijn wel drie goede spitsen op zich en ik heb Qarabag niet uitgebreid geanalyseerd, maar ik zou Brobbey in deze wedstrijd nog even laten staan als ik de trainer zou zijn. Farioli heeft natuurlijk al een paar uitgesproken dat Brobbey zijn eerste spits is, dus daar moet je dan ook niet te snel gaan veranderen."

Mossou wijst Farioli vervolgens op de gevolgen die een dergelijke andere keuze kunnen hebben op Brobbey. "Het zou heel pijnlijk zijn als je hem na afgelopen zondag tegen Heracles Almelo (3-4 winst) en alles wat daar gebeurde, als je hem dan slachtoffert", stelt Mossou. "Als je hem uitroept tot eerste spits, dan moet je hem juist op dit moment blijven steunen."

"Er kan dan nog steeds een point of no return komen, dus dat je hem wel moet vervangen omdat hij simpelweg niet scoort", vervolgt Mossou zijn betoog. Brobbey wacht nog altijd op zijn eerste treffer sinds eind augustus. "Dat kan natuurlijk niet. Een spits van Ajax die zo weinig scoort, is uiteindelijk niet houdbaar. Op dit moment zou ik niets wijzigen."

"Nee, als je een paar weken geleden hebt gezegd dat Brobbey je eerste man is, dan kun je niet even later zeggen dat dit niet meer zo is", reageert Verhoeff vervolgens. "Je kunt dat op een gegeven moment wel zeggen, want het is topsport, maar nu nog niet", aldus Mossou. "En dan zou je het ook na die maffe Weghorst-show in Almelo doen... En daarmee breek je Brobbey echt helemaal af. In hoeverre dat al niet gebeurd is."

View publisher imprint