Kluivert komt opvallend transferadvies voor sterren van Ajax, Feyenoord en PSV | OneFootball

Kluivert komt opvallend transferadvies voor sterren van Ajax, Feyenoord en PSV | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·13 October 2024

Kluivert komt opvallend transferadvies voor sterren van Ajax, Feyenoord en PSV

Article image:Kluivert komt opvallend transferadvies voor sterren van Ajax, Feyenoord en PSV
Article image:Kluivert komt opvallend transferadvies voor sterren van Ajax, Feyenoord en PSV

© IMAGO

Justin Kluivert is helemaal opgebloeid in de Premier League namens Bournemouth. De 25-jarige aanvaller verliet zes jaar geleden de Nederlandse velden en stelt dat het niveau van de 'kleinere clubs' wordt onderschat in de Eredivisie. Kluivert geeft om die reden ook uitblinkende spelers van Nederlandse topclubs het advies om een tussenstap te maken in plaats van een transfer naar de Europese top.


OneFootball Videos


Kluivert brak op jonge leeftijd bij Ajax door en na 56 wedstrijden, verdeeld over twee seizoenen, verkaste hij naar AS Roma. De Italiaanse grootmacht legde 17,25 miljoen euro neer voor de tweevoudig Oranje-international, die niet echt wist te slagen in Rome. Na verhuurperiodes aan RB Leipzig, OGC Nice en Valencia werd Kluivert vorig jaar definitief verkocht voor 10,8 miljoen euro aan Bournemouth.

Bij Bournemouth heeft Kluivert zijn carrière niet leven ingeblazen en verdiende hij weer een oproep voor het Nederlands elftal. Vorig seizoen was hij goed voor 36 wedstrijden, waarin hij 9 keer tot scoren kwam en 2 assists gaf. Dit seizoen staat de teller voor Kluivert op acht duels namens Bournemouth. De teller staat qua doelpunten nog altijd op nul, maar hij was wel goed voor één assist.

In gesprek met Viaplay gaat Kluivert in op het niveau van de Premier League in vergelijking met de Eredivisie. "Het verschil is gewoon heel groot", geeft de dribbelaar te kennen. "Ja, dat kan ik wel zeggen, maar iedereen die naar de Eredivisie of Premier League kijkt weet dat. Het lijken wel twee totaal andere sporten, zo'n groot verschil is het."

Kluivert kwam bij Bournemouth niet direct in de Engelse top terecht en raadt een dergelijke tussenstap eigenlijk iedereen aan. "Natuurlijk wil iedereen gelijk naar een topclub, maar ga je daar vanaf de Eredivisie gelijk alles spelen? Nee. Wil je dat? Dat moet je jezelf afvragen", stelt Kluivert. "Als je alles wil spelen, en je bent een topspeler in de Eredivisie, dan heb je wel een kans om bij een club als Bournemouth of Nottingham Forest heel veel te spelen."

"Ik zou dat dus ook een hele goede stap vinden voor spelers die vanuit de Eredivisie komen", geeft Kluivert aan, die daarmee ook een belangrijk advies meegeeft aan zijn collega's uit de Nederlandse competities. "Dat zou ik wel aanraden. Vooral de jongere spelers zou ik dat zeker wel aanraden."

Kluivert vergelijkt daarbij de selectie van Bournemouth met de Eredivisie en trekt daarbij een harde conclusie. "Als je in onze selectie kijkt en je ziet wie er allemaal staan...", begint de aanvaller. "Ja, noem maar op wie er allemaal bij ons zouden spelen uit de Eredivisie. Dat zijn er niet veel, denk ik. En dan zijn wij niet eens de grootste club in de Premier League."

Bij Bournemouth is bijvoorbeeld Milos Kerkez een goed voorbeeld van een Eredivisie-uitblinker die zich via de 'kleinere clubs' in de Premier League in de kijker heeft gespeeld. De Hongaars international maakte vorig jaar voor 17,85 miljoen euro de overstap van AZ en mag nu alleen voor minimaal tachtig miljoen euro vertrekken, nadat onder meer Manchester United interesse toonde.

View publisher imprint