Koeman kan niet meer om spits heen na waardestijging van 15 miljoen euro | OneFootball

Koeman kan niet meer om spits heen na waardestijging van 15 miljoen euro | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·15 October 2024

Koeman kan niet meer om spits heen na waardestijging van 15 miljoen euro

Article image:Koeman kan niet meer om spits heen na waardestijging van 15 miljoen euro
Article image:Koeman kan niet meer om spits heen na waardestijging van 15 miljoen euro

© IMAGO

De spitspositie blijft de gemoederen bij Oranje bezighouden. Joshua Zirkzee, Brian Brobbey, Wout Weghorst of toch nog straks Memphis Depay? Alle vier lijken ze niet de perfecte optie voor het Nederlands elftal. Volgens de laatste Estimated Transfer Value (ETV)-update van FootballTransfer kan bondscoach Ronald Koeman niet meer om Emanuel Emegha heen na diens ontwikkeling bij Racing Strasbourg.


OneFootball Videos


Tijdens het EK gaf Koeman nog het volle vertrouwen aan Memphis, die na zijn overstap naar Corinthians uit beeld raakte. Weghorst was in september nog van de partij, maar behoorde door de fysieke ongemakken en weinig speeltijd afgelopen interlandperiode ook niet tot de selectie van Oranje. Koeman had Brobbey en Zirkzee tot zijn beschikken, maar beide aanvalsleiders konden tegen Hongarije (1-1) en Duitsland (1-0 verlies) geen potten breken.

Ondertussen was Emegha namens de beloften van Oranje op dreef tegen Jong Zweden (3-0 winst). De 21-jarige spits van Strasbourg kreeg de voorkeur van bondscoach Michael Reiziger boven Noah Ohio, die het namens Jong Oranje ook niet onverdienstelijk deed de afgelopen interlands. Emegha betaalde het vertrouwen direct terug met een vroege goal, die de comfortabele en historische zege van de Nederlandse talenten inleidde.

Emegha maakte naam in Nederland als toptalent van Sparta Rotterdam, waar hij op zeventienjarige leeftijd zijn debuut in de Eredivisie maakte. Na 39 duels (3 doelpunten) werd hij door Royal Antwerp voor twee miljoen euro gekocht en weer razendsnel doorverkocht aan Sturm Graz, dat ruim drie miljoen euro neertelde voor de jonge aanvaller. Emegha vertegenwoordigde een ETV van 3,3 miljoen euro, wat in de buurt komt van de transfersom.

Bij Sturm Graz maakte Emegha in het seizoen 2022/23 naam voor zichzelf door zowel in competitieverband als in Europees verband te presteren. Ondanks een teleurstellend Europa League-avontuur kwam de 1,95 meter lange spits toch een keer tot scoren en in competitieverband vond hij negen keer het net en was hij goed voor drie assists. In totaal kwam Emegha 36 duels in actie voor Sturm Graz.

In de grote Europese competities zag men de potentie van Emegha en vorig jaar sloeg Strasbourg uiteindelijk toe. De Franse subtopper legde liefst dertien miljoen euro op tafel voor de rechtspoot, die een contract tekende tot medio 2028. Een torenhoge transfersom aangezien de ETV van Emegha op dat moment was gekelderd tot een dieptepunt van 1,3 miljoen euro.

Het vertrouwen en de miljoenengok van Strasbourg met Emegha lijkt zich nu meer dan uit te betalen. De talentvolle aanvalsleider kwam in zijn eerste seizoen tot 9 doelpunten en 2 assists, verdeeld over 31 wedstrijden. Dit seizoen was Emegha goed voor drie doelpunten en één assists in zeven optredens en inmiddels is zijn ETV met liefst 1177 procent (15,3 miljoen euro) gestegen naar 16,6 miljoen euro. Hiermee is Emegha de vierde meest waardevolle Nederlandse spits achter Zirkzee (37,9 miljoen euro), Brobbey (18,4 miljoen euro) en Thijs Dallinga (16,7 miljoen euro).

View publisher imprint