Matchday! FC Groningen - FC Utrecht | OneFootball

Matchday! FC Groningen - FC Utrecht | OneFootball

Icon: Boerenmacht

Boerenmacht

·20 October 2024

Matchday! FC Groningen - FC Utrecht

Article image:Matchday! FC Groningen - FC Utrecht

Matchday! Vandaag speelt onze FC de thuiswedstrijd tegen het FC Utrecht van Ron Jans. Om 14:30 zal in de Euroborg de aftrap plaatsvinden tussen de nummers 2 en 11 van de eredivisie.

FC GroningenFC Groningen is sinds de droomstart weer teruggekeerd naar de anonieme middenmoot. De laatste drie wedstrijden werden verloren en de meest recente overwinning dateert alweer van 17 augustus. Toch leek ondanks de 3-1 nederlaag in Amsterdam het spel wel weer de goede kant op te gaan. Met name de terugkeer van de geblesseerde Rente leek een positief effect te hebben op de organisatie achterin. Met de afloop van de schorsing van Peersman gaat Lukkien naar alle waarschijnlijkheid weer terugvallen op het centrale duo waarmeevorig seizoen promotie werd behaald en waar dit jaar zo sterk mee werd gestart. Dit betekent dat Blokzijl genoegen moet nemen met een plek op de bank. De achterhoede zal aangevuld worden met Wouter Prins, Leandro Bacuna en natuurlijk Etienne Vaessen. Dedoelman bereikte afgelopen interlandperiode de kwartfinale van de CONCACAF Nations League, een primeur voor Suriname.Op het middenveld gaat Valente een linie naar achter schuiven. Dit betekent dat de jonge middenvelder een controlerend duo gaat vormen met Hove. Rui Mendes zal zijn plaats rechts op het middenveld overnemen. Deze wijziging gaat ten koste van Resink, die sindszijn overstap naar Groningen de verwachtingen nog niet heeft weten waar te maken. Verder speelt Jorg Schreuders op zijn vertrouwde plek, links op het middenveld. Ook Schreuders zoekt nog naar de vorm die hij het vorige seizoen en de eerste twee wedstrijden van hetnieuwe seizoen wist te overleggen. Voorin blijft Lukkien vooralsnog het vertrouwen uitspreken in Postema. De geborenGroningen kroonde zich in de KKD tot clubtopscorer maar wist in de Eredivisie het net nog niet te vinden. In het kielzog van Postema zou de van een schorsing teruggekeerde Willumsson zijn succesvolle invalbeurt tegen Feyenoord maar wat graag een vervolg willen geven. Ook Thijs Oosting aast natuurlijk op een basisplaats. De andere spitspositie lijkt wat minder omstreden. Thom van Bergen keert succesvol terug van zijn tijd bij Jong Oranje en mocht tegen de leeftijdsgenoten van Mexico zelfs zijn eerste 90 minuten maken. Schrik niet als u de 10 veldspelers van FC Groningen eerst even niet herkend en denk al helemaal niet dat u de verkeerde afslag hebt gepakt. FC Groningen speelt ter ere van de‘shirt van je dromen’ actie namelijk eens niet in het traditionele groen en wit. Thuis tegen Utrecht zal de FC aantreden in een speciaal shirt met een zeer prominente rol voor onze Martinitoren. Het shirt is ontworpen door de 11-jarige Ruben Holwerda en de opbrengstenvan de verkoop gaan naar het Jeugdfonds Sport & Cultuur.


OneFootball Videos


FC UtrechtAan de andere kant van de A28 beleven de Utrecht supporters tot dusver een droomseizoen. De ploeg van Ron Jans speelde pas één keer gelijk en won verder al haar wedstrijden. Suikeroom Frans van Seumeren lijkt eindelijk gelijk te krijgen met zijn beloftedat Utrecht de top 3 gaat aanvallen. De Domstedelingen hervatten de competitie namelijk op een verdienstelijke tweede plek, slechts twee verliespunten achter koploper PSV. Met name de veerkracht die Jans zijn ploeg heeft weten aan te leren valt te prijzen, al vier keer boog Utrecht een achterstand om in een overwinning. Een man in vorm valt niet echt aan te wijzen bij Utrecht, al is dat meer een compliment voor het collectief. Clubtopscorer is Ohiomet 3 goals en verdediger El Karouani wist al 3 keer een doelpunt voor te bereiden. Voor Utrecht trainer Ron Jans zijn wedstrijden tegen Groningen altijd bijzonder. Jans kwam 63 keer uit voor de Trots van het Noorden en wist onder andere te scoren in het legendarische UEFA Cup duel met Atlético Madrid. Tussen 2002 en 2010 was Jans trainer van FC Groningen, een periode waarin hij zich twee keer wist te plaatsen voor Europees voetbal. Na zijn periode bij Groningen trainde Jans nog enkele clubs in binnen- enbuitenland, met wisselende resultaten tegen zijn voormalige liefde als gevolg. De laatste keer dat Jans als trainer op bezoek was in de Euroborg had hij FC Twente onder zijn hoede. Mede door een assist van Hove eindigde het duel in 1-1.

Article image:Matchday! FC Groningen - FC Utrecht
View publisher imprint