Mossou deelt complimenten uit aan Te Kloese na 'voorbarige' kritiek | OneFootball

Mossou deelt complimenten uit aan Te Kloese na 'voorbarige' kritiek | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·24 October 2024

Mossou deelt complimenten uit aan Te Kloese na 'voorbarige' kritiek

Article image:Mossou deelt complimenten uit aan Te Kloese na 'voorbarige' kritiek
Article image:Mossou deelt complimenten uit aan Te Kloese na 'voorbarige' kritiek

© Videostill ESPN

Feyenoord boekte door de overwinning op Benfica (1-3) de vierde zege op rij en hiermee lijkt het lek langzaam boven. Na weken vol kritiek op trainer Brian Priske en algemeen directeur Dennis Te Kloese deelt Sjoerd Mossou in het Algemeen Dagblad complimenten uit. De journalist ziet Feyenoord langzaam uitgroeien tot een 'toekomstbestendige topclub'.


OneFootball Videos


Na de gewonnen strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV (4-4, winst na strafschoppen) was er weinig reden meer tot vreugde. Feyenoord won slechts twee competitieduels en ging hard onderuit in de Champions League tegen Bayer Leverkusen (0-4). Het tij keerde in de maand oktober, waarin vier van de vier wedstrijden werden gewonnen door de Rotterdamse club.

Het elftal van Priske imponeerde woensdagavond tegen Benfica en gaf volgens Mossou een duidelijk signaal af. "Dit Feyenoord bewees wel degelijk toekomst te hebben, óók op het hoogste podium van de Champions League", schrijft de journalist. "Dat zat hem niet slechts in één formidabele wedstrijd tegen de Portugese topploeg, al vertelde die veel over het niveau dat de ploeg van Priske in staat is te halen."

Met het optreden van Feyenoord in Lissabon tegen Benfica was te zien hoe de weg omhoog is ingezet, volgens Mossou. "Die wedstrijd liet zien dat de Rotterdamse club hard op weg is om eindelijk een toekomstbestendige topclub te worden", aldus de columnist. "Een club die niet slechts afhankelijk is van één poppetje, van één buitengewone trainer, maar die zich ook op de langere termijn kan nestelen in de top van Nederland en de subtop van Europa."

Hiervoor deelt Mossou ook complimenten uit aan Te Kloese, daar Feyenoord mede onder zijn leiding 'cruciale stappen' maakte. "Van trainingscomplex 1908 tot een hervorming van de jeugdopleiding en het scoutingapparaat: stapje voor stapje haakte Feyenoord aan bij de normen van deze tijd", aldus Mossou. " De successen van de laatste jaren en de Champions League-miljoenen moeten dat fundament verder verstevigen, leidend tot een club die op alle vlakken van hoog niveau is, óók op pakweg de media- of commerciële afdeling."

Te Kloese was de afgelopen weken, samen met Priske, de kop van jut bij Feyenoord. "Begrijpelijk was er na het vertrek van Slot angst dat de club snel terug zou vallen in oude patronen en oud sentiment", aldus Mossou. "Zeker toen Priske zo worstelend begon, onder andere resulterend in een kansloze nederlaag tegen Bayer Leverkusen. Her en der werd er alweer om de scalp van de trainer geroepen, terwijl ook directeur Dennis te Kloese er stevig van langs kreeg."

"Het bleek allemaal veel te voorbarig", stelt Mossou nu. "Nog lang niet alle aankopen bewezen hun waarde, maar sommigen duidelijk wel: de voortreffelijke voltreffer Hwang in het bijzonder. Priske blijkt een flexibele, intelligente trainer die heus feilbaar is, maar die wel degelijk in staat is zijn ideeën over te brengen op zijn spelersgroep. Te Kloese kondigde ondertussen een verdere professionalisering aan van de voetbaltak, om ook daar verder te kunnen bouwen op méér schouders dan voorheen."

Feyenoord is dus langzaam op weg om een stabiele topclub te worden, zo verwacht Mossou. "Het zou uiteindelijk moeten leiden tot veel meer stabiliteit dan de laatste decennia in Rotterdam-Zuid het geval was", aldus de journalist. "Geen incidentele successen zoals de landstitels van 1999 of 2017 dat bleken te zijn, maar prestaties die over een langere periode voortkomen uit verstandig beleid, niet slechts gedragen door één of twee individuen. De volgende stap is dat een onbenullige groepsknuffel niet meer tot heibel, gezeik of paniek leidt, maar hooguit een rimpeling is in de kantlijn. Het nieuwe Feyenoord is nog niet volmaakt, wel lonkt eindelijk een tijdperk van duurzaamheid, voor een club die het niet langer van uitzonderingen moet hebben."

View publisher imprint