Nagelsmann deelt groot compliment uit aan Oranje-speler, met wie hij graag had samengewerkt | OneFootball

Nagelsmann deelt groot compliment uit aan Oranje-speler, met wie hij graag had samengewerkt | OneFootball

Icon: FCUpdate

FCUpdate

·13 October 2024

Nagelsmann deelt groot compliment uit aan Oranje-speler, met wie hij graag had samengewerkt

Article image:Nagelsmann deelt groot compliment uit aan Oranje-speler, met wie hij graag had samengewerkt

Julian Nagelsmann heeft zondagavond op zijn persconferentie naar aanleiding van de ontmoeting tussen Duitsland en Nederland een compliment uitgedeeld aan Brian Brobbey. De Amsterdammer maakte in de zomer van 2021 de overstap van Ajax naar RB Leipzig. De transfer van de spits werd beklonken toen Nagelsmann nog hoofdtrainer was van RB Leipzig, maar tot een samenwerking zou het uiteindelijk niet komen.

Brobbey debuteerde in het seizoen 2020/21 in de hoofdmacht van Ajax en maakte vooral in de tweede seizoenshelft veel minuten. De Amsterdammers waren er alles aan gelegen om het aflopende contract van de beresterke spits open te breken en te verlengen, maar Brobbey zelf en zijn entourage dachten er anders over. Zij konden de verleiding van een buitenlands avontuur niet weerstaan en kozen uiteindelijk voor een transfervrije overstap naar RB Leipzig. Nagelsmann stond dat seizoen nog voor de groep bij RB Leipzig, maar maakte in de zomer van 2021 de overstap naar Bayern München.


OneFootball Videos


Tot een samenwerking tussen Nagelsmann en Brobbey zou het dus niet komen. Dat vindt de Duitse bondscoach, die in maart 2023 door Bayern München op straat werd gezet, ‘jammer’, zo vertelt hij op de persconferentie daags voor het treffen met het Nederlands elftal. Nagelsmann werd naar aanleiding van de recente ontmoeting tussen de rivalen (2-2), waarin Brobbey uitblonk met een belangrijke rol bij beide Nederlandse treffers, gevraagd naar de Oranje-international. “Hij is fysiek erg goed. Ik heb hem naar Leipzig gehaald, maar toen ben ik vertrokken, wat jammer was”, zo wordt Nagelsmann geciteerd door het X-account iMiaSanMia.

Rüdiger verheugt zich op duels met Brobbey

Nagelsmann is lovend over de kwaliteiten van Brobbey. “Hij is geen klassieke spits die alleen maar in het strafschopgebied staat en de bal erin tikt. Hij is moeilijk te verdedigen”, zo leest het. Brobbey bezorgde Duitsland vorige maand in de Johan Cruijff ArenA nog ontzettend veel problemen. Zijn directe tegenstander Jonathan Tah had in de eerste helft meerdere overtredingen nodig om de Ajax-spits af te stoppen. Tah werd bestraft met geel en door Nagelsmann in de rust uit het elftal gehaald. Mocht Brobbey maandagavond in München een basisplaats hebben, dan staat hij mogelijk tegenover Antonio Rüdiger. De mandekker van Real Madrid liet op de persconferentie weten dat hij zich erop verheugt om tegen Brobbey te spelen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

View publisher imprint