PSV-aanwinst zorgt voor verbazing na miljoenentransfer: 'Ongelooflijk' | OneFootball

PSV-aanwinst zorgt voor verbazing na miljoenentransfer: 'Ongelooflijk' | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·22 October 2024

PSV-aanwinst zorgt voor verbazing na miljoenentransfer: 'Ongelooflijk'

Article image:PSV-aanwinst zorgt voor verbazing na miljoenentransfer: 'Ongelooflijk'
Article image:PSV-aanwinst zorgt voor verbazing na miljoenentransfer: 'Ongelooflijk'

© IMAGO

PSV betaalde afgelopen zomer miljoenen aan FC Utrecht om zich te verzekeren van de komst van Ryan Flamingo. Toch had niet iedereen verwacht dat de 21-jarige verdediger nu al in de Nederlandse top zou voetballen. Teun Jacobs, voormalig technisch directeur van Almere City, verkocht Flamingo drie jaar geleden en is vol ongeloof over diens ontwikkeling.


OneFootball Videos


Flamingo heeft in korte tijd grote stappen gemaakt in zijn carrière. Als speler van Jong Almere City werd hij in 2021 eerst verhuurd en vervolgens verkocht aan Sassuolo. Een jaar later keerde hij terug op huurbasis bij Vitesse, waarna hij een seizoen later verhuurd werd aan FC Utrecht. De Domstedelingen twijfelden afgelopen zomer niet en activeerden de koopclausule van 2,75 miljoen euro en verkochten hem direct door aan PSV, dat 9 miljoen euro neertelde.

Jacobs, die Flamingo onder 'lucratieve voorwaarden' van Almere City naar Sassuolo liet vertrekken, is verbaasd over de stappen die de Nederlands jeugdinternational heeft gezet. "Als je me een paar jaar geleden had voorspeld dat Ryan nu in PSV 1 zou spelen, had ik je niet geloofd", aldus de clubloze technisch directeur tegenover het Algemeen Dagblad. "Hij heeft echt een ongelooflijke ontwikkeling doorgemaakt."

Als je me een paar jaar geleden had voorspeld dat Ryan nu in PSV 1 zou spelen, had ik je niet geloofd

- Teun Jacobs (voormalig technisch directeur Almere City)

Flamingo brak nooit door bij Almere City. Jacobs zag het talent drie jaar geleden wel, maar vond hem nog niet rijp voor het eerste elftal van de club uit Flevoland. "Ik ken Ryan als leergierig, als een jongen die enorm overtuigd is van zijn eigen kwaliteiten, als een speler die aan de bal heel vaardig is", somt Jacobs op. "Maar in zijn Almere-tijd had hij wat mij betreft nog te veel moeite om in de discipline te spelen. Hij liet in verdedigend opzicht te vaak een steekje vallen. Vooral op trainingen kon hij echt een dromer zijn."

Sassuolo zag wel de potentie en besloot over te gaan tot actie voor Flamingo. De Italianen legden uiteindelijk 75.000 euro neer voor de komst van de multifunctionele verdediger, die volgens Jacobs overduidelijk daar stappen heeft gezet. "In die zin is zijn overstap naar Italië een uitstekende stap geweest", stelt de bestuurder. "Dat is bij uitstek het land waar je als voetballer foutloos leert verdedigen."

Flamingo is na zijn miljoenentransfer naar PSV uitgegroeid tot sterkhouder in het hart van de defensie. De rechtsbenige mandekker kwam tot op heden twaalf duels in actie en maakte het meeste indruk in de Champions League tegen Sporing Portugal (1-1). Hier stond hij tegenover spitsensensatie Viktor Gyökeres, die dat duel door Flamingo onschadelijk werd gemaakt.

View publisher imprint