Van Hooijdonk ziet spelers van buitencategorie bij Feyenoord | OneFootball

Van Hooijdonk ziet spelers van buitencategorie bij Feyenoord | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·24 October 2024

Van Hooijdonk ziet spelers van buitencategorie bij Feyenoord

Article image:Van Hooijdonk ziet spelers van buitencategorie bij Feyenoord
Article image:Van Hooijdonk ziet spelers van buitencategorie bij Feyenoord

© IMAGO

Feyenoord boekte woensdagavond een indrukwekkende zege op bezoek bij Benfica (1-3). Na afloop van het Champions League-duel sprak Pierre van Hooijdonk zijn bewondering uit voor een specifieke linie van de Rotterdammers. De prestaties van Antoni Milambo, In-beom Hwang en Quinten Timber konden de oud-voetballer wel bekoren en werden bestempeld als 'van de buitencategorie'.


OneFootball Videos


Aan de hand van Milambo en daarachter Hwang en Timber boekte Feyenoord woensdagavond een imposante zege op bezoek bij Benfica. Eerstgenoemde was met twee treffers ontzettend belangrijk voor de Rotterdammers, terwijl de andere twee middenvelders met hun positionering, passing, visie en duelkracht hun waarde bewezen op het veld in Lissabon.

Van Hooijdonk was ook zeer te spreken over de prestatie van Feyenoord in het algemeen en de drie middenvelders in het bijzonder. "Ik heb genoten en het was echt een heel indrukwekkend Feyenoord", begon de analist na afloop van het duel. "De lijn die is ingezet vanaf Girona hebben ze doorgetrokken, maar hier tegen Benfica was echt geweldig. Het middenveld het Milambo, Timber en Hwang... Zonder spelers te kort te doen, was dat echt van de buitencategorie."

Eerder was Van Hooijdonk nog zeer kritisch op Feyenoord, dat na het duel met Bayer Leverkusen (0-4 verlies) volgens de oud-international niets te zoeken zou hebben in de Champions League. Deze woorden neemt Van Hooijdonk niet terug. "Als je het elftal ziet dat toen op het veld stond... Hwang had één dag meegetraind, Hugo Bueno speelde niet en achterin staat Trauner nu ook fenomaal", legde Van Hooijdonk uit. "Dat zijn drie spelers die zich hebben ‘ontwikkeld’ tot hele goede en bruikbare spelers en dan word je als elftal automatisch beter, omdat zij er toen deels niet waren. Ik blijf nog steeds bij mijn woorden van dat moment."

In andere media werd de prestatie van Milambo ook volop uitgelicht. De negentienjarige middenvelder kon rekenen op lovende woorden van Timber, zijn partner op het middenveld. Daarnaast werd hij door Karim El Ahmadi ook bestempeld als kanshebber voor Oranje. "Hij heeft letterlijk alles. Hij kan goed lopen, goede loopacties, goed aan de bal, simpel spelen, duels pakken. Voor mij is hij op zo'n jonge leeftijd een hele volwassen speler", aldus de oud-voetballer.

View publisher imprint