Ajax zet zich schrap: José Mourinho klopt aan voor basisspeler | OneFootball

Ajax zet zich schrap: José Mourinho klopt aan voor basisspeler | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·9 de octubre de 2024

Ajax zet zich schrap: José Mourinho klopt aan voor basisspeler

Imagen del artículo:Ajax zet zich schrap: José Mourinho klopt aan voor basisspeler
Imagen del artículo:Ajax zet zich schrap: José Mourinho klopt aan voor basisspeler

© IMAGO

José Mourinho heeft Devyne Rensch van Ajax op de lijst gezet, weet onder meer Sabah. De trainer van Fenerbahçe zag in augustus zijn eerste rechtsback Bright Oyasi-Samuel uitvallen met een blessure. Diens vervanger Mert Müldür heeft vooralsnog geen indruk gemaakt op de Portugese oefenmeester.


OneFootball Videos


De 26-jarige Osayi-Samuel speelde dit seizoen door blessureleed pas 371 minuten en ligt sowieso overhoop met de clubleiding. De Nigeriaan heeft namelijk een aflopend contract en club en speler kunnen het niet eens worden over de voorwaarden voor een nieuw contract. De achttienvoudig international wil 2,5 miljoen euro op jaarbasis verdienen. Hij staat open voor aanbiedingen van andere clubs.

Rensch wordt daarom door Fener gezien als een goede versterking voor de winterse transferperiode. De 21-jarige rechtsback heeft eveneens een aflopend contract en zal daarom tegen een relatief betaalbaar bedrag op te pikken zijn. Rensch is dit seizoen basisspeler bij Ajax en kwam tot twaalf wedstrijden voor de Amsterdammers, waarin hij een goal en een assist noteerde.

Ajax wil het contract van de enkelvoudig international van Oranje dolgraag verlengen en startte daarover eerder deze maand de onderhandelingen. Tegenover Voetbalzone zei Rensch zelf echter niet te weten waar zijn toekomst ligt. "Ik heb geen idee. Mijn zaakwaarnemer en Ajax zijn nog aan het praten, dus ik kan niet zeggen of ik ga verlengen of niet. We gaan het zien."

Ook in Italië staat Rensch er goed op. Volgens Italiaanse media hoopt zowel Inter als AS Roma te profiteren van de contractsituatie van de verdediger. Inter ziet in Rensch een goede potentiële vervanger voor Denzel Dumfries, die vrijwel iedere zomer in verband wordt gebracht met een vertrek uit Milaan. De Italiaanse topclub is bereid om een flinke investering te doen. De Milanezen zullen echter eerst dure spelers van de hand moeten doen.

Ver detalles de la publicación