Barcelona heeft verrassend de beste papieren voor Chelsea-ster | OneFootball

Barcelona heeft verrassend de beste papieren voor Chelsea-ster | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·13 de octubre de 2024

Barcelona heeft verrassend de beste papieren voor Chelsea-ster

Imagen del artículo:Barcelona heeft verrassend de beste papieren voor Chelsea-ster
Imagen del artículo:Barcelona heeft verrassend de beste papieren voor Chelsea-ster

© IMAGO

Reece James overweegt een vertrek van Chelsea en vanwege zijn aanhoudende blessureleed zodoende is zijn management op zoek naar een club in Zuid-Europa, zo weet FootballTransfers. De 24-jarige rechtsback zou het advies hebben gekregen om een warmer klimaat op te zoeken en inmiddels behoort Barcelona als een van de mogelijke bestemmingen.


OneFootball Videos


De blessurehistorie van James is lang en momenteel staat de zestienvoudig Engels international alweer sinds begin augustus aan de zijlijn met een hamstringblessure. In het seizoen 2023/24 moest hij ook liefst 38 wedstrijden missen door blessureleed, waardoor zijn teller bleef steken op slechts 482 minuten, verdeeld over 11 duels. Dit seizoen kwam hij nog niet aan spelen toe.

Bronnen rondom James melden nu dat de vleugelverdediger van zijn privéfysiotherapeuten het advies heeft gekregen om naar Spanje of Portugal te verhuizen. Het door James persoonlijk ingehuurde medische team zou geloven dat de hogere gemiddelde temperatuur, gecombineerd met de lagere snelheid in die competities het risico op nieuwe blessures zou kunnen reduceren.

In de zoektocht naar een nieuwe club op basis van dit advies wordt Barcelona genoemd als potentiële bestemming, zo melden Spaanse media. Los Blaugrana zouden wel oren hebben naar de komst van de aanvoerder van Chelsea, die nog tot medio 2028 onder contract staat in Londen. Het wordt echter als twijfelachtig bestempeld of Chelsea mee zou willen werken aan een vertrek van James.

Het is daarom ook niet duidelijk wat Chelsea momenteel verlangt voor James, die door zijn blessurehistorie niet goed in de markt staat. Enkele maanden geleden werd er nog gesproken over een vraagprijs van ruim zeventig miljoen euro. Dit staat echter niet in verhouding met de Estimated Transfer Value (ETV) van James, die volgens het algoritme van FootballTransfers momenteel 25,4 miljoen euro waard is.

Ver detalles de la publicación