"Dat geeft wel aan dat ik helemaal gek was van de club" | OneFootball

"Dat geeft wel aan dat ik helemaal gek was van de club" | OneFootball

Icon: FR12.nl

FR12.nl

·12 de octubre de 2024

"Dat geeft wel aan dat ik helemaal gek was van de club"

Imagen del artículo:"Dat geeft wel aan dat ik helemaal gek was van de club"

In de nieuwste editie van het Feyenoord Magazine spreken diverse Feyenoorders over hun onvoorwaardelijke liefde voor de club. Eén van de mensen die aan het woord komt is oud-speler Ben Wijnstekers. De verdediger kwam 416 wedstrijden in actie voor de Rotterdamse club, won de landstitel en ook de nationale beker.

"Het Feyenoord-gevoel heeft voor mij heel erg te maken met: we doen het met elkaar", vertelt Wijnstekers. "Zoals veel Feyenoorders heb ik dat gevoel doorgekregen via mijn ouders. Ik ben geboren in Bloemhof, op vijf minuten van De Kuip, en ging van jongs af aan altijd met mijn ouders mee naar het stadion, vakkie P. Toen ik een jaar of acht was, ging ik zelf voor Feyenoord voetballen, toen werd het gevoel voor de club alleen maar sterker."


OneFootball Videos


"Later heb ik twee keer een contract voor zes jaar getekend, dat geeft wel aan dat ik helemaal gek was van de club", gaat de voormalig verdediger verder. Wijnstekers is nog altijd een uithangbord voor de club en werkzaam als gastheer. "Als Feyenoord scoort, sta ik soms op de stoelen te dansen. Die emotie kan ik niet verbergen. Het is ook een manier om de spanning kwijt te raken die ik vaak voel rondom wedstrijden. Met de jaren is dat fanatisme zeker niet minder geworden. Soms denk ik voor een wedstrijd: ik doe het vandaag even rustig aan, maar ik weet dat het in de praktijk toch niet lukt."

Feyenoord Soccer Schools

Wijnstekers is ook nog actief bij Feyenoord als trainer bij Feyenoord Soccer Schools. "Ik zie het ook als een taak om het Feyenoord-gevoel op een goede manier over te brengen op de kinderen die deelnemen. Ook mijn drie zoons en mijn kleinkinderen zijn helemaal gek van Feyenoord. Ik weet zeker dat hetzelfde geldt voor mijn dochter Liv, die vorig jaar is geboren. Zij was eerder lid van de Kameraadjes dan dat ze was aangegeven bij de burgerlijke stand."

Ver detalles de la publicación