Erik ten Hag heeft zorg minder na mogelijke aanstelling van ex-bondscoach | OneFootball

Erik ten Hag heeft zorg minder na mogelijke aanstelling van ex-bondscoach | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·24 de octubre de 2024

Erik ten Hag heeft zorg minder na mogelijke aanstelling van ex-bondscoach

Imagen del artículo:Erik ten Hag heeft zorg minder na mogelijke aanstelling van ex-bondscoach
Imagen del artículo:Erik ten Hag heeft zorg minder na mogelijke aanstelling van ex-bondscoach

© IMAGO

Gareth Southgate staat op de nominatie om de nieuwe trainer van Crystal Palace te worden bij een ontslag van Oliver Glasner, zo meldt The Guardian. De Oostenrijker ligt onder vuur bij The Eagles door de tegenvallende resultaten van de afgelopen weken en moet nu dus vrezen voor zijn functie.


OneFootball Videos


Glasner nam op 19 februari 2024 het stokje over van de ontslagen Neil Warnock bij Crystal Palace. Onder leiding van Glasner eindigden de Londenaren op een knappe tiende plek in de Premier League vorig seizoen. Dit seizoen hangt de vlag er een stuk slechter bij. Glasner en consorten verzamelden slechts drie punten na acht gespeelde wedstrijden in de competitie. Alleen tegen Manchester United, Chelsea en Leicester City werd een gelijkspel over de streep getrokken.

Mocht Southgate daadwerkelijk Glasner opvolgen bij Crystal Palace, dan betekent dat mogelijk goed nieuws voor Erik ten Hag. De Tukker kreeg onlangs weer het vertrouwen van de clubleiding van Manchester United, maar de ex-trainer van Ajax heeft - mede door de tegenvallende resultaten tot nu toe - gedurende de laatste twee seizoenen niet heel stevig in het zadel gezeten bij de Engelse grootmacht.

Eerder kwam al naar buiten dat Sir Jim Ratcliffe tevergeefs gesprekken heeft gevoerd met Southgate wat betreft de trainersfunctie bij Manchester United. De Engelsman zou er zeer goed op staan bij het bestuur van de club. Toch gaf de 54-jarige Brit enkele weken geleden al aan de Engelse pers te kennen dat hij meer tijd nodig heeft voor de juiste beslissing. “Volgend jaar zal ik zeker niet coachen. Daar ben ik zeker van. Ik moet mezelf de tijd geven om goede beslissingen te nemen. Als je uit een hele grote rol komt, moet je je lichaam de tijd geven en je geest de tijd geven”, aldus de voormalig bondscoach van Engeland.

Southgate werd vierde met Engeland op het WK van 2018 en verloor met the White Lions de EK-finales van zowel 2021 als 2024. Kort na het verlies tegen Spanje (2-1) in de finale van 14 juli stapte de Britse bondscoach op. Naast Southgate werden ook Thomas Tuchel (onlangs aangesteld als opvolger van Southgate bij Engelse voetbalbond), Xavi Hernández, Graham Potter, David Moyes en Ruud van Nistelrooij (huidig assistent van Ten Hag) al in verband gebracht met het trainerschap op Old Trafford.

Ver detalles de la publicación