Kraay junior tipt Ten Hag PSV-uitblinker die 'te goed is voor de Eredivisie' | OneFootball

Kraay junior tipt Ten Hag PSV-uitblinker die 'te goed is voor de Eredivisie' | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·9 de octubre de 2024

Kraay junior tipt Ten Hag PSV-uitblinker die 'te goed is voor de Eredivisie'

Imagen del artículo:Kraay junior tipt Ten Hag PSV-uitblinker die 'te goed is voor de Eredivisie'
Imagen del artículo:Kraay junior tipt Ten Hag PSV-uitblinker die 'te goed is voor de Eredivisie'

© ESPN

Hans Kraay junior is andermaal zeer positief over Jerdy Schouten. De verdedigende middenvelder is een van de uitblinkers van PSV en was midweeks in het Champions League-duel met Sporting Portugal (1-1) andermaal belangrijk. De balveroveraar speelde goed en schreef met een afstandsschot bovendien de enige Eindhovense treffer op zijn naam.


OneFootball Videos


"Jerdy Schouten is altijd aanspeelbaar, ook in de dekking, en heeft ogen in de rug", zegt Kraay junior tegenover Voetbal International. "Twee spelers schieten met die laatste eigenschap in mijn gedachten voorbij: Zinedine Zidane en Luka Modric. Schouten speelt alles vooruit. Met twee vingers in de neus kan hij het tempo en de intensiteit van de Champions League aan. En dan vergeet ik nog bijna de zeldzaamheid: een scorende Jerdy Schouten, hij had blijkbaar zijn schietschoenen aan tegen Sporting."

De 27-jarige Oranje-international is volgens Kraay junior 'bijna te goed voor de Eredivisie'. "Als ik kijk naar de controlerende middenvelder van Manchester United, Manuel Ugarte, waar vijftig miljoen voor is betaald, dan is Schouten vele malen beter. Maar het doet me wel pijn dat maarschalk Schouten door al die achterlijke midweekse wedstrijden nu al bijna is opgebrand."

Schouten werd vorig jaar voor vijftien miljoen euro overgenomen van Bologna. Voor zijn tijd in Italië speelde de rechtspoot bij ADO Den Haag, Telstart en Excelsior. Dat niemand bij Feyenoord hem in zijn tijd bij de laatstgenoemde club is opgevallen, vindt Kraay junior onbegrijpelijk. "Ik vond en vind het nog steeds ongelofelijk dat Feyenoord een pareltje in de achtertuin bij Excelsior had rondlopen, en dat er niet één scout dacht: Goh, zou dat er niet eentje voor ons zijn?"

De verslaggever denkt verder dat PSV-trainer Peter Bosz tegen Sporting in de slotfase defensiever had kunnen spelen. "Als je Sporting 75 minuten afjaagt en met een geweldige Ryan Flamingo de Sporting-spits Viktor Gyökeres afstopt en ziet dat je elftal vermoeid raakt en dat Sporting dwars door je ploeg heen speelt, en één-op-één met je keeper komt, dan mag je toch best in de laatste fase met tien man terugplooien. En je hok dichttimmeren. Een vleugje (José, red.) Mourinho zou Peter Bosz absoluut niet misstaan."

Ver detalles de la publicación