Kwakman ziet uitblinker bij Feyenoord - Twente: 'Een heel interessante speler' | OneFootball

Kwakman ziet uitblinker bij Feyenoord - Twente: 'Een heel interessante speler' | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·6 de octubre de 2024

Kwakman ziet uitblinker bij Feyenoord - Twente: 'Een heel interessante speler'

Imagen del artículo:Kwakman ziet uitblinker bij Feyenoord - Twente: 'Een heel interessante speler'
Imagen del artículo:Kwakman ziet uitblinker bij Feyenoord - Twente: 'Een heel interessante speler'

© Videostill ESPN

Kees Kwakman is zeer te spreken over het spel van Sem Steijn bij de wedstrijd tussen FC Twente en Feyenoord. De Rotterdammers wonnen het duel met 2-1 en de enige Enschedese treffer kwam op naam van Steijn. Uit een voorzet maakte hij met een schitterende halfvolley de aansluitingstreffer.


OneFootball Videos


De aanvallende middenvelder, die met zeven goals momenteel topscorer is van de Eredivisie, komt bij ESPN ter sprake als zijn goal wordt uitgelicht. "Het is een bewuste bal van Bas Kuipers, want hij kan hem niet om Jordan Lotomba heen geven. Daarom kiest hij om hem aan de linkerkant van Lotomba te geven. Dat hij dan precies bij Steijn komt, is ook een beetje mazzel, maar geen toeval. Dit is echt een fantastische goal, dit is echt moeilijk hoor", zegt Kwakman.

Presentator Jan Joost van Gangelen oppert dat het logisch is dat het 'niet zo opvalt' dat Steijn ook goed kan voetballen als hij zo vaak in scoringspositie komt. "Ja, want als hij zich elke keer met het spel gaat bemoeien, kan hij minder goals maken", reageert Karim El Ahmadi instemmend. "Je kunt ook wegblijven om je middenvelders vaker aan de bal te laten. Maar ik heb een beetje op hem gelet, wat hij vandaag deed aan de bal..."

Kwakman vindt dat Steijn 'een beetje onderschat is'. "Omdat hij gewoon een of twee keer raakt, meer doet hij niet. Meer moet hij eigenlijk ook niet doen. Hij moet niet eventjes zijn man opzoeken. Maar de balletjes die hij geeft op Mitchell van Bergen: eigenlijk zijn ze allemaal goed. Ik denk dat hij een paar keer balverlies geleden heeft, maar voor de rest doet hij niet zoveel verkeerd. Dit is gewoon een heel interessante speler, van wie je als je als scout na de wedstrijd denkt: hij doet niet zoveel verkeerd eigenlijk."

Steijn kreeg voor zijn goal ook nog een goede kans, maar zijn inzet werd gekeerd door Timon Wellenreuther. "Ik moest heel snel handelen en had geen tijd om hem naar een hoek te sturen. Ik raakte hem en ik deed snel iets. Het ging heel snel en ik verwachtte hem niet tussen allerlei mensen door. Hij is ook hoog. Hij moet naar de linkerhoek, maar ja, het ging zo snel. Het was gewoon balen."

Ver detalles de la publicación