Kylian Mbappé eist vandaag gigabedrag van PSG: wat is er aan de hand? | OneFootball

Kylian Mbappé eist vandaag gigabedrag van PSG: wat is er aan de hand? | OneFootball

Icon: FCUpdate

FCUpdate

·15 de octubre de 2024

Kylian Mbappé eist vandaag gigabedrag van PSG: wat is er aan de hand?

Imagen del artículo:Kylian Mbappé eist vandaag gigabedrag van PSG: wat is er aan de hand?

Het hoger beroep in de zaak tussen Kylian Mbappé en Paris Saint-Germain begint dinsdag. De aanvaller, afgelopen zomer vertrokken naar Real Madrid, meent recht te hebben op 55 miljoen euro van zijn oude club. Daar is PSG het niet mee eens. Wat is er aan de hand?

Mbappé verliet PSG vijf maanden geleden, na een dienstverband van zes jaar. Hij maakte transfervrij de overstap naar Real Madrid, maar leeft nog steeds in onmin met zijn oude club. Hij eist een bedrag van 55 miljoen euro. Dat bestaat uit een tekenbonus (36 miljoen euro) waar Mbappé aanvankelijk van afzag, plus 19 miljoen euro aan niet-betaald salaris.


OneFootball Videos


In september werd Mbappé in het gelijk gesteld door de juridische commissie LFP, het orgaan dat verantwoordelijk is voor de organisatie van de Ligue 1. PSG kreeg het bevel om het bedrag uit te keren, maar ging in beroep. Dinsdag wordt de beroepszaak gestart.

Imagen del artículo:Kylian Mbappé eist vandaag gigabedrag van PSG: wat is er aan de hand?

© Imago

Mbappé sinds april niet betaald

Het conflict gaat terug tot 2022. Toen wilde Mbappé al naar Real Madrid, maar hij tekende uiteindelijk een nieuw en verbeterd contract in Parijs voor twee seizoenen, met de optie voor een extra jaar (tot medio 2025). De contractverlenging leverde hem een tekenbonus op, die in drie termijnen betaald zou worden.

In februari van 2024 zou de laatste betalingstermijn zijn, maar het bedrag van 36 miljoen euro werd niet overgemaakt. Bovendien heeft Mbappé nog zijn salaris van april, mei en juni tegoed. Hij kreeg niets meer betaald, vanaf het moment dat hij zijn vertrek aankondigde. PSG beroept zich op een mondelinge overeenkomst met Mbappé. De spits zou hebben toegezegd niet gratis de deur uit te zullen lopen.

Geen vuurwerk verwacht

Tijdens de zitting van dinsdag voor de beroepscommissie van de LFP wordt nog geen vuurwerk verwacht. De commissie zal vermoedelijk een poging wagen om beide partijen nader tot elkaar te brengen, terwijl de vertegenwoordigers van Mbappé en PSG het eigen gelijk willen aantonen.

De LFP liet op 11 september, toen Mbappé in het gelijk werd gesteld, al weten te hopen op een amicale uitkomst van het geschil. Als er geen akkoord wordt bereikt tussen PSG en Mbappé, dan zou de zaak opgepakt kunnen worden door de arbeidsrechtbank.

Mbappé vermoedt smerige spelletjes van PSG

Maandag, een dag voor de start van het hoger beroep, kwam een opvallend verhaal naar buiten. In de Zweedse krant Aftonbladet werd Mbappé indirect in verband gebracht met een verkrachtingszaak. De spits sprak direct van 'fake news' en voegde toe: "Het wordt zo voorspelbaar, toevallig net voor een rechtszitting. 😉” Daarmee lijkt hij te suggereren dat PSG iets te maken heeft met de berichtgeving.

Ver detalles de la publicación