Manchester United reserveert 10 miljoen euro voor gedroomde opvolger Ten Hag | OneFootball

Manchester United reserveert 10 miljoen euro voor gedroomde opvolger Ten Hag | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·28 de octubre de 2024

Manchester United reserveert 10 miljoen euro voor gedroomde opvolger Ten Hag

Imagen del artículo:Manchester United reserveert 10 miljoen euro voor gedroomde opvolger Ten Hag
Imagen del artículo:Manchester United reserveert 10 miljoen euro voor gedroomde opvolger Ten Hag

© IMAGO

Ruben Amorim is de voornaamste kandidaat om Erik ten Hag op korte termijn op te volgen bij Manchester United. De huidige trainer van Sporting Portugal is volgens The Athletic al benaderd. De Engelse topclub is naar verluidt bereid om te voldoen aan de gelimiteerde afkoopsom van tien miljoen euro, die Amorim in zijn contract heeft staan.


OneFootball Videos


Volgens bronnen uit Portugal, die anoniem willen blijven omdat ze geen toestemming hebben om hierover te praten, staat de 39-jarige coach open voor deze mogelijkheid. United is bereid om de afkoopsom van tien miljoen euro in zijn contract te betalen, en de clubs zijn in gesprek om de deal rond te maken.

Amorim geldt als een van de meest gewilde trainers in Europa, mede dankzij zijn successen met Sporting. United heeft snel gehandeld om hem als topkandidaat aan te wijzen voor de opvolging van Ten Hag. Eerder was Amorim in beeld bij Liverpool en West Ham United, maar koos uiteindelijk niet voor die functies. Hij heeft Sporting in 2021 en afgelopen seizoen naar de Primeira Liga-titel geleid en won twee keer de Taca da Liga met Sporting.

The Guardian meldt overigens dat Thomas Frank de grote favoriet is om Ten Hag op te volgen. Het is overigens niet de eerste keer dat de oefenmeester van Brentford in beeld is als opvolger van Ten Hag. Afgelopen zomer stond de voormalig trainer van Manchester United ook al onder flinke druk, waarbij de clubleiding meerdere opties heeft bekeken om hem te vervangen. Uiteindelijk mocht Ten Hag blijven zitten. De krant schrijft dat de Deen ‘tactisch flexibel’ is, wat hem een geschikte kandidaat maakt.

Ver detalles de la publicación