Na alle complimenten klinkt er nu ook een zorgelijke conclusie over de invalbeurt van Wieffer | OneFootball

Na alle complimenten klinkt er nu ook een zorgelijke conclusie over de invalbeurt van Wieffer | OneFootball

Icon: FCUpdate

FCUpdate

·15 de octubre de 2024

Na alle complimenten klinkt er nu ook een zorgelijke conclusie over de invalbeurt van Wieffer

Imagen del artículo:Na alle complimenten klinkt er nu ook een zorgelijke conclusie over de invalbeurt van Wieffer

De invalbeurt van Mats Wieffer bij het Nederlands elftal in de uitwedstrijd tegen Duitsland in de Nations League bewees dat het niveauverschil tussen de Premier League en Eredivisie ‘immens’ is. Dat concludeert Henk Spaan in de nasleep van de ontmoeting tussen de buurlanden maandagavond. De columnist is geschrokken van het optreden van Quinten Timber.

De middenvelder van Feyenoord was in het afgelopen seizoen een van de smaakmakers in Rotterdam-Zuid en werd door bondscoach Ronald Koeman beloond met een uitverkiezing voor het Nederlands elftal. Timber debuteerde in de vriendschappelijke interland tegen Duitsland en had goede papieren om mee te gaan naar het Europees Kampioenschap van afgelopen zomer, maar een kwetsuur stak daar een stokje voor. Timber behoorde vorige maand wél tot de selectie van Oranje en maakte tegen zowel Bosnië en Herzegovina áls Duitsland een goede indruk.


OneFootball Videos


Door het ontbreken van onder meer Jerdy Schouten en Joey Veerman mocht Timber het gedurende de huidige interlandperiode tweemaal vanaf het begin laten zien. Maar na zijn moeizame optreden tegen Hongarije zakte hij in en tegen Duitsland evenals zijn ploeggenoten door het ijs. Spaan beoordeelt diens optreden met een 4. “Soms koop je een apparaat waarvan je eerst de gebruikswaanwijzing moet lezen. Wat stond daar allemaal op die tekening met zijn pijltjes en getallen? Zo hulpeloos keek Timber uit zijn ogen na een kwartier tegen Duitsland”, zo schrijft Spaan in  zijn rubriek Spaan geeft punten op de website van Het Parool.

Volgens Spaan begreep Timber er ‘niks’ van. “Hoe kreeg hij zichzelf in hemelsnaam aan de praat? Die Duitsers zaten maar in zijn vaarwater. Een bal aannemen was toch gesneden koek voor hem?”, zo schrijft Spaan. Duitsland liet de middenvelders van het Nederlands elftal geen moment met rust en zat er telkens fel bovenop. Timber had het overduidelijk moeite met de hoge druk die de tegenstander hanteerde. Een groot verschil met de wedstrijden in de Eredivisie. “In De Kuip lieten ze hem altijd zijn gang gaan. Hij kreeg een bal in zijn voeten, draaide zich om, keek om zich heen en begon te dribbelen. Of hij gaf een pass. Alle tijd van de wereld”, aldus Spaan.

Koeman had na 45 minuten genoeg gezien en haalde Timber naar de kant. Voor hem kwam Wieffer, zijn voormalige ploeggenoot bij Feyenoord. Wieffer maakte afgelopen zomer de overstap van Feyenoord naar Brighton & Hove Albion en maakte als invaller een prima indruk tegen Duitsland. Volgens Spaan maakt het optreden van Wieffer één ding heel duidelijk. “Als iets de invalbeurt van Wieffer ons kon leren, voor zover we dat niet wisten, was het dat immense niveauverschil tussen Engeland en Eredivisie.

Ver detalles de la publicación