Paul Pogba krijgt forse strafvermindering en kan dit seizoen alweer spelen | OneFootball

Paul Pogba krijgt forse strafvermindering en kan dit seizoen alweer spelen | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·4 de octubre de 2024

Paul Pogba krijgt forse strafvermindering en kan dit seizoen alweer spelen

Imagen del artículo:Paul Pogba krijgt forse strafvermindering en kan dit seizoen alweer spelen
Imagen del artículo:Paul Pogba krijgt forse strafvermindering en kan dit seizoen alweer spelen

© IMAGO

Paul Pogba heeft een flinke strafvermindering van het CAS gekregen, meldt onder meer Fabrizio Romano. De middenvelder van Juventus was naar aanleiding van dopinggebruik vier jaar geschorst. Het sporttribunaal heeft echter besloten om die schorsing in te korten tot achttien maanden. Daardoor kan hij mogelijk dit seizoen nog in actie komen.


OneFootball Videos


De 31-jarige Fransman testte in augustus 2023 na de wedstrijd tegen Udinese (0-3 overwinning) positief op dehydro-epiandrosteron (DHEA). Dat is een verboden stof die de testosteronspiegel kan verhogen. Pogba eiste daarop een tegenanalyse. Toen ook de tweede test positief terugkwam, werd hij voor vier jaar geschorst.

De schorsing is na een beroep van de mid-mid echter teruggebracht naar achttien maanden door het CAS. Daardoor kan de 91-voudig international (11 goals) al in januari beginnen mee te trainen bij zijn club. In maart zou hij in theorie al zijn rentree kunnen maken voor Juventus, waar hij nog tot de zomer van 2026 onder contract staat.

Pogba reageert zelf zeer blij op de uitspraak: "Eindelijk is de nachtmerrie voorbij. Ik kan uitkijken naar de dag waarop ik mijn dromen weer kan volgen. Ik heb altijd gezegd dat ik nooit bewust de anti-dopingregels heb overtreden. Ik speel met integriteit en wil het Hof van Arbitrage bedanken dat het naar mijn uitleg heeft geluisterd. Dit is een zeer stressvolle periode in mijn leven geweest, omdat alles waarvoor ik zo hard heb gewerkt, op pauze is gezet. Bedankt voor alle liefde en steun. Ik kan niet wachten om weer op het veld te staan!"

Pogba keerde in 2022 transfervrij terug naar Juventus nadat zijn contract bij Manchester United afliep. In zijn eerst periode bij la Vecchia Signora was de rechtspoot in 178 duels goed voor 34 goals en 40 assists. Sinds zijn terugkeer kwam Pogba echter maar twaalf keer in actie voor de Italiaanse topclub, waarin hij een assist noteerde.

Ver detalles de la publicación