Paul Pogba staat na dopingschorsing voor merkwaardige terugkeer | OneFootball

Paul Pogba staat na dopingschorsing voor merkwaardige terugkeer | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·12 de octubre de 2024

Paul Pogba staat na dopingschorsing voor merkwaardige terugkeer

Imagen del artículo:Paul Pogba staat na dopingschorsing voor merkwaardige terugkeer
Imagen del artículo:Paul Pogba staat na dopingschorsing voor merkwaardige terugkeer

© IMAGO

Paul Pogba kan terugkeren naar zijn thuisland Frankrijk, weet La Provence. De krant meldt namelijk dat Olympique Marseille een lijntje heeft uitgegooid naar de middenvelder van Juventus. De 31-jarige Pogba mag door een schorsing pas in maart 2025 weer in actie komen voor een club.


OneFootball Videos


De voormalig speler van Manchester United testte in augustus 2023 na de wedstrijd tegen Udinese (0-3 overwinning) positief op dehydro-epiandrosteron (DHEA). Dat is een verboden stof die de testosteronspiegel kan verhogen. Pogba eiste daarop een tegenanalyse. Toen ook de tweede test positief terugkwam, werd hij voor vier jaar geschorst. De veelzijdige middenvelder vocht zijn schorsing echter met succes aan en het CAS bracht zijn schorsing terug tot achttien maanden.

Daardoor mag Pogba in januari alweer beginnen met trainen bij Juventus en in maart weer wedstrijden spelen voor de Italiaanse topclub, waar hij nog tot medio 2026 vastligt. Een rentree is desondanks onwaarschijnlijk. La Vecchia Signora werkt volgens La Gazzetta dello Sport en Tuttosport aan contractontbinding van de wereldkampioen van 2018. De verwachting is dat Pogba akkoord gaat met het ontbinden van zijn contract en anders zal Juventus het eenzijdig opzeggen.

Marseille hoopt van de situatie te profiteren en de 91-voudig international transfervrij te strikken. Mehdi Benatia, de technisch directeur van de Franse topclub, heeft inmiddels contact opgenomen met Pogba om hem te polsen voor een mogelijke samenwerking. Mocht het zover komen, dan zou dat het debuut van de viervoudig landskampioen van Italië in het Franse profvoetbal betekenen. Pogba speelde in de jeugd van US Torcy en Le Havre, maar werd op zijn zestiende door Manchester United weggekaapt.

In de podcast Rothen s'Enflamme vertelde oud-voetballer Patrice Evra, die samen met Pogba speelde bij Manchester United, dat hij zijn landgenoot graag zou zien spelen bij Marseille. "Ik weet voor 99 procent zeker dat we Paul niet meer in de clubkleuren van Juve zullen terugzien", vertelde Evra. "We moeten door en ik ga Mehdi Benatia vragen om contact op te nemen met Paul."

Ver detalles de la publicación