René van der Gijp ziet toekomst van Nederlands voetbal bij Feyenoord spelen: 'Wat een geweldenaar' | OneFootball

René van der Gijp ziet toekomst van Nederlands voetbal bij Feyenoord spelen: 'Wat een geweldenaar' | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·25 de octubre de 2024

René van der Gijp ziet toekomst van Nederlands voetbal bij Feyenoord spelen: 'Wat een geweldenaar'

Imagen del artículo:René van der Gijp ziet toekomst van Nederlands voetbal bij Feyenoord spelen: 'Wat een geweldenaar'
Imagen del artículo:René van der Gijp ziet toekomst van Nederlands voetbal bij Feyenoord spelen: 'Wat een geweldenaar'

© Talpa

De overwinning van Feyenoord op Benfica (1-3) is nog altijd onderwerp van gesprek bij de analisten. René van der Gijp genoot intens van één specifieke speler: Antoni Milambo. Het toptalent van Feyenoord scoorde tweemaal en was dan ook de absolute uitblinker aan de kant van de Rotterdammers. Van der Gijp was donderdagavond in Vandaag Inside dan ook lyrisch over de middenvelder.


OneFootball Videos


Van der Gijp was onder de indruk van de prestatie van Feyenoord na hun indrukwekkende overwinning op Benfica. “Het was heel bijzonder,” zo blikte hij terug op het duel. “Benfica bij hen thuis wegspelen is echt een waanzinnige prestatie.” De overwinning in een uitwedstrijd tegen een gerenommeerde Europese club als Benfica benadrukt de groei en kracht van het huidige Feyenoord-team. De Rotterdammers bevinden zich in een uiterst zwaar wedstrijdschema, maar slaagden er eerder al in om FC Twente en Go Ahead Eagles te verslaan. De overwinning op Benfica liet woensdag eens te meer zien dat het team van Brian Priske de stijgende lijn te pakken heeft.

Daarnaast wees Van der Gijp specifiek op de rol van Milambo, die volgens hem een buitengewoon talent is. “En Feyenoord heeft met die Milambo natuurlijk wel echt een geweldenaar in huis,” benadrukte hij, waarbij hij zijn bewondering niet onder stoelen of banken steekt. “Dat is echt een geweldenaar. Het is niet alleen een geweldige voetballer, want Donny van de Beek was ook best een goede voetballer.” In vergelijking met Van de Beek lijkt Milambo echter nog meer veelzijdigheid en fysieke kracht mee te brengen. Met zijn vaardigheid en zelfverzekerde acties, zoals het door de benen spelen van Nicolás Otamendi in het zestienmetergebied, laat hij zien dat hij beschikt over zowel techniek als lef, iets wat bij een speler van zijn leeftijd op dit niveau vrij uitzonderlijk is.

Ook Van der Gijp vergeleek Feyenoord met PSV, dat minder overtuigend was in hun Europese optreden en juist “alle geluk van de wereld” had tegen Paris Saint-Germain. “PSV had bijvoorbeeld alle geluk van de wereld, want die hadden na 35 minuten met 4-0 achter moeten staan,” merkte hij op. Waar PSV het nodige geluk had, had Feyenoord hun prestatie puur aan eigen inzet en kwaliteit te danken: “Maar dat geluk had Feyenoord niet. Feyenoord heeft het zelf afgedwongen.” Johan Derksen sluit zich aan bij deze lof voor de Rotterdammers en onderstreept hoe belangrijk dergelijke prestaties zijn voor het Nederlandse voetbal. “Het is voor je status in Europa heel goed, maar natuurlijk ook voor de coëfficiëntenpunten die je verzamelt,” voegde hij eraan toe.

Van der Gijp was overigens niet de enige die daags na de overwinning van Feyenoord lovend was over Milambo. Hans Kraay junior stiekem vergeleek de middenvelder bij ESPN al met Paul Pogba: “En dan Milambo…” zei Kraay, waarna hij aarzelt om de jonge speler te vergelijken met de Franse international Pogba, maar toch ziet hij gelijkenissen. “Ik ga hem niet vergelijken met Paul Pogba, maar Milambo begint wel een beetje Pogba-trekjes te krijgen. Hij loopt ook helemaal rechtop en hij heeft een versnelling in een versnelling.” Kraay bewondert de fysiek en flair van de jonge middenvelder en ziet een grote toekomst voor hem weggelegd, mits hij zijn ontwikkeling doorzet.

Ver detalles de la publicación