Ruud Gullit ziet Joshua Zirkzee verkeerde keuze maken: 'Hij had beter...' | OneFootball

Ruud Gullit ziet Joshua Zirkzee verkeerde keuze maken: 'Hij had beter...' | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·4 de octubre de 2024

Ruud Gullit ziet Joshua Zirkzee verkeerde keuze maken: 'Hij had beter...'

Imagen del artículo:Ruud Gullit ziet Joshua Zirkzee verkeerde keuze maken: 'Hij had beter...'
Imagen del artículo:Ruud Gullit ziet Joshua Zirkzee verkeerde keuze maken: 'Hij had beter...'

© IMAGO

Ruud Gullit denkt dat Joshua Zirkzee de verkeerde keuze heeft gemaakt door afgelopen zomer naar Manchester United te verkassen. De 23-jarige spits kende een uitstekend seizoen bij Bologna, waar hij in 37 duels 12 keer scoorde en 7 assists leverde. Volgens Gullit had Zirkzee beter gepast bij het eveneens geïnteresseerde AC Milan dan bij United.


OneFootball Videos


Verschillende clubs streden om de handtekening van de aanvaller, maar uiteindelijk trok het Manchester United van Erik ten Hag aan het langste eind: de Engelse club betaalde 42,5 miljoen euro om Zirkzee naar Old Trafford te halen. Naast the Red Devils waren ook AC Milan en Juventus geïnteresseerd. Bij de laatstgenoemde club is Thiago Motta nu trainer; hij werkte vorig seizoen nog samen met Zirkzee bij Bologna.

Gullit betreurt de keuze van Zirkzee voor United. "Hij had beter ja kunnen zeggen tegen Milan, in plaats van te verhuizen naar Engeland", zegt de oud-voetballer van onder meer PSV en AC Milan in gesprek met La Gazzetta dello Sport. "Hij kent de Serie A, voor zijn ontwikkeling zouden nog een paar seizoenen in deze competitie heel bruikbaar zijn geweest, maar dan bij een topclub als Milan. Nu zit hij bij een club met heel veel problemen, waar zijn groei niet gefaciliteerd wordt. Zijn cijfers zijn ook niet heel spannend", verwijst Gullit naar het feit dat Zirkzee alleen bij zijn debuut, in het met 1-0 gewonnen Premier League-duel met Fulham, voor United wist te scoren.

Desondanks denkt Gullit dat Zirkzee de kwaliteiten bezit om alsnog te slagen in Manchester: "Ik hoop dat hij het tij kan keren na een onvermijdelijke periode van settelen. Hij is goed, daar is geen twijfel over, maar het is moeilijk om het goed te doen bij United op een historisch moment als dit", wijst Gullit op de onrustige tijden waar de club van Ten Hag doorheen gaat.

De recordkampioen van Engeland kent een zeer onrustige tijd sinds het vertrek van succesmanager Sir Alex Ferguson in 2013. Deze voetbaljaargang is de gevallen topclub zeer beroerd begonnen: in de eerste zes Premier League-duels werden slechts zeven punten behaald, goed voor de dertiende plaats. In de Europa League speelde de ploeg van Ten Hag gelijk tegen zowel FC Twente (1-1) als FC Porto (3-3).

Ver detalles de la publicación