Transfer voor Devyne Rensch lijkt in de maak: ideale club dient zich aan | OneFootball

Transfer voor Devyne Rensch lijkt in de maak: ideale club dient zich aan | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·9 de octubre de 2024

Transfer voor Devyne Rensch lijkt in de maak: ideale club dient zich aan

Imagen del artículo:Transfer voor Devyne Rensch lijkt in de maak: ideale club dient zich aan
Imagen del artículo:Transfer voor Devyne Rensch lijkt in de maak: ideale club dient zich aan

© IMAGO

Devyne Rensch staat in de serieuze belangstelling van Fenerbahçe, zo blijkt uit berichtgeving van onder meer Sabah. De rechtsback heeft een aflopend contract bij Ajax en is daarom een interessante en waarschijnlijk relatief goedkope optie. De Turkse topclub, die onder leiding staat van José Mourinho, is niet tevreden over de huidige rechtsbacks. Rensch is volgens data van SciSports een goede optie.


OneFootball Videos


De 26-jarige Bright Osayi-Samuel geldt normaal als eerste rechtsback bij Fenerbahçe, maar hij speelde dit seizoen door blessureleed pas 371 minuten en ligt sowieso overhoop met de clubleiding. De Nigeriaan heeft namelijk een aflopend contract en club en speler kunnen het niet eens worden over de voorwaarden voor een nieuw contract. De achttienvoudig international wil 2,5 miljoen euro op jaarbasis verdienen. Hij staat open voor aanbiedingen van andere clubs. Over de prestaties van tweede keus Mert Müldür is Mourinho niet tevreden.

Ajax wil het contract van Rensch dolgraag verlengen, daar trainer Francesco Farioli in hem een belangrijke schakel ziet. Rensch sluit echter niet uit dat hij vertrekt bij Ajax. "Ik heb geen idee. Mijn zaakwaarnemer en Ajax zijn nog aan het praten, dus ik kan niet zeggen of ik ga verlengen of niet. We gaan het zien." Ook Inter en AS Roma hebben de 21-jarige verdediger op de korrel.

Volgens de Career Advice Tool van SciSports zou Fenerbahçe een uitstekende vervolgstap zijn voor Rensch, gezien de Clug Fit van 79. De vleugelverdediger kan zich bij de club uit Istanboel redelijk goed ontwikkelen. De formatie past eveneens redelijk bij hem en de speelstijl van Mourinho zelfs uitstekend. De kans op speeltijd wordt in de huidige situatie al op een aardig niveau ingeschat, maar de kans dat deze aanzienlijk stijgt als Osayi-Samuel daadwerkelijk vertrekt, is zeer aanwezig.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Rensch lijkt bovendien ook een zeer betaalbare optie. Volgens data van FootballTransfers vertegenwoordigt de tweebenige mandekker, mede door zijn aflopende contract, een Estimated Transfer Value (ETV) van slechts 8,3 miljoen euro. Gezien zijn Potential van 79,1 is de kans relatief groot dat Rensch in de toekomst een veelvoud van een dergelijk bedrag waard zal zijn.

Ver detalles de la publicación