Voormalig PSV’er Guardado krijgt na 182 interlands prachtig afscheid bij Mexico | OneFootball

Voormalig PSV’er Guardado krijgt na 182 interlands prachtig afscheid bij Mexico | OneFootball

Icon: FCUpdate

FCUpdate

·16 de octubre de 2024

Voormalig PSV’er Guardado krijgt na 182 interlands prachtig afscheid bij Mexico

Imagen del artículo:Voormalig PSV’er Guardado krijgt na 182 interlands prachtig afscheid bij Mexico

Oud-PSV’er Andrés Guardado nam dinsdagnacht afscheid als international van Mexico. De inmiddels 38-jarige middenvelder kreeg tijdens de vriendschappelijke interland tegen de Verenigde Staten (2-0 winst) een grandioos afscheid. In zijn 182ste en laatste interland kreeg de Mexicaan een publiekswissel.

In zijn geboortestad Guadalajara begon Guardado, die van medio 2014 tot medio 2017 102 wedstrijden speelde voor PSV, in de basis. Na achttien minuten ging zijn rugnummer de lucht in voor een wissel. Het moment stond symbool voor het feit dat de geroutineerde middenvelder negentien jaar als international speelde met het rugnummer achttien.


OneFootball Videos


Na zijn wissel volgde een staande ovatie van het publiek, waarna de voormalig PSV-middenvelder al zijn landgenoten stuk voor stuk bedankte. Guardado speelde zijn een-na-laatste interland overigens op het WK 2022. Bondscoach Javier Aguirre riep de middenvelder, die in december 2005 debuteerde voor Mexico, speciaal voor deze interlandperiode op. De Mexicaanse bondscoach wilde namelijk dat Guardado waardig afscheid kon nemen als international.

Guardado blijft verbonden aan de Mexicaanse nationale ploeg. Volgens Marca wordt de iconische middenvelder assistent-bondscoach van de ploeg van Aguirre. Wel moet Guardado dan eerst zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangen. Momenteel staat de 38-jarige middenvelder nog onder contract bij het Mexicaanse Club León.

Voor Guardado en Mexico werd het sowieso een onvergetelijke avond. Voor het eerst in vijftien jaar wist de ploeg af te rekenen met de Verenigde Staten op eigen bodem. Mexico won de vriendschappelijke interland dankzij doelpunten van Raúl Jiménez en César Huerta met 2-0. Bij de Verenigde Staten had PSV’er Malik Tillmann een basisplaats. Ricardo Pepi was vanwege een blessure al teruggekeerd in Eindhoven.

Ver detalles de la publicación