Ajax kleineerde Michael Reiziger met valse beloftes over trainersfunctie | OneFootball

Ajax kleineerde Michael Reiziger met valse beloftes over trainersfunctie | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·14 octobre 2024

Ajax kleineerde Michael Reiziger met valse beloftes over trainersfunctie

Image de l'article :Ajax kleineerde Michael Reiziger met valse beloftes over trainersfunctie
Image de l'article :Ajax kleineerde Michael Reiziger met valse beloftes over trainersfunctie

© IMAGO

Michael Reiziger dacht een kleine twee jaar geleden hoofdtrainer te worden bij Ajax, dat in januari 2023 afscheid had genomen van Alfred Schreuder. Het Algemeen Dagblad onthult maandagochtend hoe het is gekomen dat niet de 51-jarige coach, maar collega John Heitinga de touwtjes in handen kreeg. Eerder sprak Reiziger zich ook al bij ESPN uit over zijn situatie bij Ajax.


Vidéos OneFootball


Ajax zag Reiziger na zijn actieve carrière als profvoetballer, waar hij in 2007 een punt achter zette, in 2017 terugkeren. Eerder had de oud-international de jeugdopleiding van de Amsterdammers al doorlopen en was hij tussen 1990 en 1996 goed geweest voor 93 duels in de hoofdmacht. Reiziger begon als trainer van Jong Ajax en was kortstondig interim-trainer in december 2017. In de zomer van 2019 werd hij aangesteld als assistent-trainer, waarna hij vorig jaar vertrok.

Een half jaar eerder leek Reiziger de nieuwe hoofdtrainer, al dan niet op interimbasis, te worden na het ontslag van Schreuder bij Ajax. "Reiziger rijdt op 27 januari 2023 van Diemen naar De Toekomst, zoals hij dat al 6,5 jaar doet", schrijft het AD in een reconstructie. "Maar deze vroege ochtend voelt anders dan anders. Schreuder is de avond ervoor ontslagen bij Ajax en Reiziger houdt er rekening mee dat hij het stokje als interim-coach moet overnemen. Daar voelt de assistent zich inmiddels ook klaar voor."

De verwachtingen van Reiziger komen echter niet overeen met wat er vervolgens gebeurt als de staf en selectie van Ajax zich verzamelen. "Technisch manager Gerry Hamstra vertelt dat Reiziger én Jong Ajax-coach John Heitinga als interim-duo na zeven duels zonder zege de boel vlot moeten trekken. Samen dus", valt er te lezen. "Dat verandert als Klaas-Jan Huntelaar, de andere technisch manager, Heitinga even naar de gang roept. Als ze terugkeren, deelt de oud-spits begeleiders en spelers mee dat Heitinga voorlopig eindverantwoordelijke is."

"Reiziger kan wel door de grond zakken. Niet hij, niet samen, maar Heitinga alleen. Hij voelt zich gekleineerd", vervolgt clubwatcher Johan Inan. "Heitinga bivakkeerde onderin de Eerste Divisie met Jong Ajax. Reiziger was zelf de eerste die een belofteploeg kampioen maakte in de Eerste Divisie. Vervolgens was hij drie jaar assistent van Erik ten Hag en kende de groep. Maar met Heitinga kiest Ajax juist voor een frisse wind, hoort hij later."

In een gesprek met Heitinga deelde Reiziger ook zijn teleurstelling en later, nadat de woede was gaan liggen, kwam het clubbelang weer naar bovendrijven. Vorig jaar ging Reiziger bij ESPN ook in op de kwestie. "Wanneer je van tevoren communiceert: dit zijn wij in jou of dat zien wij in jou, dan is de teleurstelling natuurlijk heel ander", vertelde hij onder meer. "Hoe het precies is gegaan, laat ik in het midden. Er waren wat dingen die niet duidelijk waren en daar zaten we die ochtend mee. Hoe gaan we het doen? Doen we het met z'n tweeën? Naar die duidelijkheid zocht ik op dat moment", vertelde hij destijds ook nog. Uit het verhaal van het AD wordt meer duidelijk hoe het ongeveer is gegaan.

À propos de Publisher