Bryan Linssen vertelt over vertrek bij Feyenoord en doet opvallende onthulling | OneFootball

Bryan Linssen vertelt over vertrek bij Feyenoord en doet opvallende onthulling | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·10 octobre 2024

Bryan Linssen vertelt over vertrek bij Feyenoord en doet opvallende onthulling

Image de l'article :Bryan Linssen vertelt over vertrek bij Feyenoord en doet opvallende onthulling
Image de l'article :Bryan Linssen vertelt over vertrek bij Feyenoord en doet opvallende onthulling

© IMAGO

Bryan Linssen stond aanvankelijk niet welwillend tegenover een overstap van Feyenoord naar het Japanse Urawa Red Diamonds, vertelt hij in de podcast Tekengeld. De aanvaller had het seizoen ervoor met de Rotterdamse club de finale van de Conference League tegen AS Roma (1-0 verlies) bereikt. Desondanks wist de club uit de J1 League hem te overtuigen.


Vidéos OneFootball


"Ik heb er wel twee of drie weken over na moet denken. Ik wist natuurlijk dat het life changing zou zijn", vertelt Linssen bij ESPN. "Ga je dat doen of ga je dat niet doen? Uiteindelijk heb ik besloten dat ik ervoor openstond, maar dan wel op mijn voorwaarden. Ik wilde eigenlijk niet weg bij Feyenoord, maar alleen op mijn voorwaarden. Zo is dat balletje gaan rollen. Dat heeft een hele tijd geduurd."

Nadat Linssen had aangegeven open te staan voor de transfer, duurde het vervolgens nog enkele weken voor deze daadwerkelijk van de grond kwam. "Je zit in verschillende tijdzones", legt Linssen uit. "In Japan werkt het met onderhandelen ook iets anders dan in Nederland. In Japan zijn er zo veel mensen die mee moeten beslissen. Over het algemeen hebben ze hier best veel moeite om een beslissing te nemen, omdat ze hier niet graag verantwoordelijkheid dragen voor hun daden. Daardoor duurt het allemaal wat langer."

Linssen verkaste uiteindelijk voor 1,3 miljoen euro naar de Red Diamonds, na 91 wedstrijden in het shirt van Feyenoord te hebben gespeeld. Hoewel hij geen prijzen wist te winnen met de Rotterdamse club, kan hij persoonlijk terugkijken op goede jaren. De inmiddels 34-jarige spits annex buitenspeler scoorde in 91 duels 28 keer en leverde 16 assists.

Voor Urawa staat de teller inmiddels op 51 duels, waarin Linssen 8 keer scoorde en 3 goals voorbereidde. Met de club won hij vorig jaar onder meer de finale van de Champions League. In de finale speelde de club uit met 1-1 gelijk tegen Al-Hilal. De Saoedische topclub liep vervolgens in Japan tegen een 1-0 nederlaag aan.

À propos de Publisher