Clubicoon geeft Slot advies op transfermarkt: 'Zo'n speler mist Liverpool' | OneFootball

Clubicoon geeft Slot advies op transfermarkt: 'Zo'n speler mist Liverpool' | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·26 octobre 2024

Clubicoon geeft Slot advies op transfermarkt: 'Zo'n speler mist Liverpool'

Image de l'article :Clubicoon geeft Slot advies op transfermarkt: 'Zo'n speler mist Liverpool'
Image de l'article :Clubicoon geeft Slot advies op transfermarkt: 'Zo'n speler mist Liverpool'

© IMAGO

Liverpool moet zich flink roeren op de transfermarkt in januari om kans te maken op de Premier League-titel, schrijft Jamie Carragher. De oud-verdediger vindt dat vooral op het middenveld versterkingen nodig zijn. Daar beschikt trainer Arne Slot dit seizoen onder meer over Oranje-international Ryan Gravenberch, die veel indruk maakt.


Vidéos OneFootball


"Alle focus in de zomer lag op het vinden van een diepe 'nummer 6' en Martín Zubimendi van Real Sociedad was dicht bij een transfer", schrijft Carragher in The Daily Telegraph. "Aangezien het scoutingsteam besloot dat hij de juiste man was, is de vraag waarom we die interesse dan niet opnieuw zouden kunnen bekijken en kijken of hij overgehaald kan worden om van gedachten te veranderen over een overstap naar Engeland."

Slot heeft misschien het gevoel dat dat een gepasseerd station is, gezien de fantastische vorm van Ryan Gravenberch en de steeds groter wordende invloed van Curtis Jones", vervolgt Carragher, die in totaal 739 duels voor Liverpool speelde. "Je zou kunnen argumenteren dat een ander profiel van middenvelder nu prioriteit heeft", daarbij doelend op een aanvallende middenvelder.

"Liverpool heeft geen aanvallende middenvelder à la Martin Odegaard, Phil Foden of Kevin De Bruyne – die X Factor op het middenveld die een team naar het volgende niveau tilt", vindt Carragher. "Dominik Szoboszlai heeft goed gepresteerd zonder bal en hij brengt energie in het team – hij doet het ‘vuile werk’, zoals hij het noemt – maar voor al het balbezit dat hij krijgt op goede plekken, moet hij productiever zijn met assists en doelpunten. We moeten nog zien of dat bij zijn spel hoort."

Ook een nieuwe verdediger hoort op de verlanglijst te staan, aldus het clubicoon. "Ik zeg al een paar jaar dat de club een multifunctionele verdediger aan de linkerkant nodig heeft – iemand die Andrew Robertson kan vervangen of als centrale verdediger kan spelen zonder de achterhoede te verzwakken. Manchester City heeft zulke veelzijdige verdedigers in Nathan Aké en Josko Gvardiol. Riccardo Calafiori van Arsenal valt in dezelfde categorie. Totdat er zulke toevoegingen zijn, lijkt Liverpool slechts een paar blessures verwijderd van het niet kunnen bijbenen van andere topploegen."

À propos de Publisher