Koeman roept Til op voor Oranje als vervanger voor geblesseerde middenvelder | OneFootball

Koeman roept Til op voor Oranje als vervanger voor geblesseerde middenvelder | OneFootball

Icon: FCUpdate

FCUpdate

·7 octobre 2024

Koeman roept Til op voor Oranje als vervanger voor geblesseerde middenvelder

Image de l'article :Koeman roept Til op voor Oranje als vervanger voor geblesseerde middenvelder

Guus Til is door Ronald Koeman opgeroepen voor het Nederlands elftal. De PSV’er vervangt Teun Koopmeiners, die niet inzetbaar is in de duels van Oranje tegen Hongarije en Duitsland, zo meldt de KNVB maandagmiddag.

Koeman maakte afgelopen vrijdag zijn definitieve selectie voor de Nations League-duels met Hongarije en Duitsland bekend. Daar ontbraken al de nodige spelers in wegens blessures. Maandag kan er nog een speler aan die lijst worden toegevoegd. Door fysiek ongemak is Koopmeiners namelijk niet inzetbaar in de komende wedstrijden van Oranje. Zondag werd de 21-voudig international bij Juventus al in de rust gewisseld in de wedstrijd tegen Cagliari.


Vidéos OneFootball


Ter vervanging van Koopmeiners, die zich maandagochtend wel gewoon meldde in Zeist, heeft Koeman gekozen Til op te roepen. De middenvelder van PSV mag van Peter Bosz de afgelopen weken steevast in de basis beginnen, waarna hij zich nu bij Oranje mag gaan laten zien. Daarmee zit er toch een speler van PSV bij de selectie van Koeman, nadat eerder Joey Veerman en Jerdy Schouten met blessures verstek moesten laten gaan.

Voor het Nederlands elftal staan er komend weekend twee uitwedstrijden op het programma. Op vrijdag 11 oktober neemt Oranje het in de Puskás Arena in Boedapest op tegen Hongarije, terwijl drie dagen later, op maandag 14 oktober, een treffen met Duitsland wacht in de Allianz Arena in München. Beide duels worden om 20.45 afgetrapt.

À propos de Publisher