Manchester United-legende steunt De Ligt: 'De verwachtingen zijn zó hoog' | OneFootball

Manchester United-legende steunt De Ligt: 'De verwachtingen zijn zó hoog' | OneFootball

Icon: FCUpdate

FCUpdate

·13 octobre 2024

Manchester United-legende steunt De Ligt: 'De verwachtingen zijn zó hoog'

Image de l'article :Manchester United-legende steunt De Ligt: 'De verwachtingen zijn zó hoog'

Dat Matthijs de Ligt wat tijd nodig heeft om te wennen bij Manchester United is volgens Andy Cole heel logisch. De voormalig spits, die van 1995 tot 2002 speelde bij de Engelse grootmacht en 121 doelpunten maakte voor The Red Devils, beseft dat de druk bij een club als Manchester United nu eenmaal gigantisch kan zijn.

“Als ik vanuit mijn eigen ervaring spreek, dan betekent het spelen voor Manchester United dat je voor een van de grootste clubs ter wereld speelt”, vertelt Cole in gesprek met Betfred over de beginperiode van De Ligt bij Manchester United. “De verwachtingen zijn zó hoog: er wordt van je verwacht dat je er meteen staat. Als je dat niet lukt, wordt je meteen bestempeld als niet goed genoeg. Het kost meer tijd om je aan te passen dan veel mensen denken."


Vidéos OneFootball


De oud-aanvaller, die in totaal 275 keer in het shirt van The Red Devils speelde, vond De Ligt er in een paar wedstrijden ‘redelijk goed’ uitzien. Ook zag hij enkele wedstrijden waarin de Oranje-international het moeilijk had. “Soms als je in team speelt dat niet goed speelt, zul je die inconsistentie tegenkomen”, beseft Cole.

Cole twijfelt er in ieder geval niet over dat De Ligt goed genoeg is voor de Europese top. “Hij heeft voor grote clubs als Ajax, Bayern München en Juventus gespeeld, dus hij heeft de kwaliteiten. Maar hij wacht, net als iedere andere speler in het team, tot alles in elkaar valt en er een collectief ontstaat. Zodra zijn zelfvertrouwen tiptop in orde is, kunnen we er verder over praten”, besluit hij.

À propos de Publisher