'Rotte appel' in selectie van Ten Hag bekend: 'Dat kan er maar één zijn' | OneFootball

'Rotte appel' in selectie van Ten Hag bekend: 'Dat kan er maar één zijn' | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·9 octobre 2024

'Rotte appel' in selectie van Ten Hag bekend: 'Dat kan er maar één zijn'

Image de l'article :'Rotte appel' in selectie van Ten Hag bekend: 'Dat kan er maar één zijn'
Image de l'article :'Rotte appel' in selectie van Ten Hag bekend: 'Dat kan er maar één zijn'

© IMAGO

Marcus Rashford is een 'rotte appel' in de selectie van Manchester United, zegt correspondent Geert Langendorff in de Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. De aanvaller was in het debuutjaar van Erik ten Hag bij United een van de absolute uitblinkers. Inmiddels speelt de 26-jarige Engelsman echter een stuk minder klaar: in zeven Premier League-wedstrijden kwam hij pas tot een goal.


Vidéos OneFootball


"Hij is een van de rotte appels", zo vertelt Langendorff over Rashford. "Rashford had vorig jaar problemen buiten het veld. Hij kleurde niet helemaal binnen de lijntjes. En wie hem zondag zag tegen Aston Villa. Hij zat opzichtig te solliciteren naar een rode kaart. Gelukkig kon Ten Hag net op tijd ingrijpen en hem naar de kant halen."

Langendorff verwijst onder meer naar ex-coach José Mourinho, die United van 2016 tot 2018 onder zijn hoede had. "Mourinho heeft nooit namen genoemd. Maar die zei wél dat er nog één of twee rotte appels waren die voor hem het werk onmogelijk maakten. Anthony Martial was er daar één van, die is inmiddels weg. Het feit dat Mourinho zei dat er nog één zit. Dat kan er maar één zijn en dat is Rashford."

Rashford wordt al even niet meer opgeroepen voor de Engelse ploeg. Zijn laatste wedstrijd in het shirt van Engeland speelde de vleugelspeler annex spits op 23 maart: destijds kwam hij als invaller in het veld tegen Brazilië (0-1 verlies), Langendorff denkt dat de houding van Rashford hierin ook een rol speelt. "Wie weet kan iemand hem aan de praat krijgen. Het is wel een van de grootverdieners bij de club. Hij heeft talent, maar zit inmiddels ook niet meer bij het Engelse elftal."

Rashford doorliep de gehele jeugdopleiding van the Red Devils en voegde zich begin 2016 bij het eerste elftal. Sindsdien heeft de aanvaller liefst 413 duels in het eerste van Manchester United gespeeld. Daarin was hij goed voor 135 doelpunten en 71 assists. Het contract van de rechtspoot loopt nog tot de zomer van 2028.

À propos de Publisher