Valentijn Driessen looft Ajax-uitblinker: 'Dit is wat je van hem wilt zien' | OneFootball

Valentijn Driessen looft Ajax-uitblinker: 'Dit is wat je van hem wilt zien' | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·7 octobre 2024

Valentijn Driessen looft Ajax-uitblinker: 'Dit is wat je van hem wilt zien'

Image de l'article :Valentijn Driessen looft Ajax-uitblinker: 'Dit is wat je van hem wilt zien'
Image de l'article :Valentijn Driessen looft Ajax-uitblinker: 'Dit is wat je van hem wilt zien'

© Videostill De Telegraaf

Valentijn Driessen is zeer te spreken over Wout Weghorst. De 32-jarige spits van Ajax kwam in de wedstrijd tegen FC Groningen in het veld toen beide ploegen een keer gescoord hadden. Mede door een goal en een assist van Weghorst wist de ploeg van Francesco Farioli de winst alsnog binnen te halen: 3-1.


Vidéos OneFootball


"Woutje in de blessuretijd. Knappe kopgoal. Hij doet het wel", zegt Driessen in een video-item van De Telegraaf. "Even later ook nog een assist op Chuba Akpom. Dat is waarvoor hij in huis is gehaald en hij bewijst dat hij een uitstekende supersub is. Het enige probleem voor Weghorst is dat hij dat op deze manier blijft, want zo'n speler heeft Ajax ook nodig, zelfs om thuis van FC Groningen te winnen."

De chef voetbal van de Amsterdamse krant stelt dat Ajax zichzelf het onnodig moeilijk maakte door een blunder van Josip Sutalo. "Het had niet zover hoeven komen. Sutalo heeft de afgelopen weken flink wat veren in zijn achterste gekregen, maar kan daar blijkbaar toch slecht mee omgaan. Maar als je Weghorst hebt, is dit wat je graag van hem wilt zien."

Driessen erkent dat het vertoonde spel tegen de noorderlingen niet is wat hij graag van Ajax ziet. "Je kunt zeggen dat ze net uit Praag komen. Groningen heeft wat langer de tijd, maar het is wel Ajax, ze hebben een redelijk ruime selectie. Aan de andere kant: het is overleven bij Ajax. Dat is het eigenlijk bijna iedere week, zowel uit als thuis. Dat hebben ze wederom gedaan. Zonder dat iedereen het opmerkt, blijven ze toch in het spoor van de subtop. Ze hebben nog twee wedstrijden tegoed tegen FC Utrecht en Feyenoord. Het is te hopen voor Ajax-fans dat het wat makkelijker wordt, maar voorlopig blijven ze wel bij."

Ajax staat na zes wedstrijden in de Eredivisie op dertien punten. Van alle clubs in de Eredivisie hebben alleen PSV (nul) en FC Utrecht (twee) minder verliespunten dan de Amsterdammers. Vorig seizoen stond Ajax na zes wedstrijden al op tien verliespunten, twee keer zoveel als deze voetbaljaargang.

À propos de Publisher