Van Basten laakt Ajax en heeft opvallend advies voor Brobbey | OneFootball

Van Basten laakt Ajax en heeft opvallend advies voor Brobbey | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·7 octobre 2024

Van Basten laakt Ajax en heeft opvallend advies voor Brobbey

Image de l'article :Van Basten laakt Ajax en heeft opvallend advies voor Brobbey
Image de l'article :Van Basten laakt Ajax en heeft opvallend advies voor Brobbey

© IMAGO

Brian Brobbey heeft moeite om bij Ajax dit seizoen zijn draai te vinden. Tot overmaat van ramp zag de 22-jarige spits zijn concurrenten wel floreren in de Johan Cruijff ArenA. Marco van Basten liet zich maandagavond kritisch uit naar Brobbey en heeft een opvallend, maar helder advies voor de jonge aanvaller.


Vidéos OneFootball


Ajax verraste afgelopen zomer met de komst van Wout Weghorst, daar de Amsterdammers al Brobbey én Chuba Akpom rond hadden lopen. Uiteindelijk sprak Francesco Farioli ook zijn vertrouwen uit in de jongste spits van de drie en tot op heden kreeg Brobbey ook telkens de voorkeur in de basis. Daartegenover stond echter wel dat de viervoudig Oranje-international telkens voortijdig naar de kant werd gehaald.

In Rondo op Ziggo Sport komt de discussie rond de spitsenpositie bij Ajax ook ter sprake, waarna Van Basten van wal stak. "'Het is geen koele jongen, geen afmaker', zei de oud-voetballer. 'Een harde werker, een goed aanspeelpunt, maar geen geraffineerde jongen. Ook geen slimme voetballer."

Na in totaal elf duels kwam Brobbey slechts één keer tot scoren. In competitieverband wist de aanvalsleider van Ajax het net nog niet te vinden. "Hij heeft altijd met alles en iedereen ruzie, is altijd in duel', vervolgde Van Basten. 'Het is altijd duwen en trekken, dat is niet slim. Het zou een kracht moeten zijn dat hij technisch goed en dus slim is. Dat zijn zaken die je als spits moet hebben, maar dat is ver te zoeken bij hem."

Van Basten wees ook naar Ajax. "De hele opleiding is aanspreekbaar. Wat hebben jullie in godsnaam met zo'n jongen uitgespookt al die jaren?", vroeg de voormalig Ballon d'Or-winnaar zich hardop af. "Van nature is hij sterk, goed zat, explosief, maar technisch ondermaats. Het moet gemiddeld op een voldoende komen, daar heb je een opleiding voor. Dat vind ik echt een tekortkoming."

"Het is allemaal sleurend werk", stelde Van Basten, die vervolgens de vergelijking maakte met Weghorst. "Als je hem ziet koppen, een-tweetjes ziet maken, dan heeft hij het toch ietsjes makkelijker aan de bal", aldus Van Basten. "Brobbey heeft natuurlijk ook zijn kwaliteiten en ik zit hier niet om hem af te keuren, maar Weghorst komt er tien minuten in en maakt een doelpunt en geeft een assist. Weghorst wordt met de jaren beter. Goed trainen en toewijding, dan word je beter. Dat is ook voor Brobbey een manier."

À propos de Publisher