Zorgen over Ten Hag zijn drijvende kracht achter transferbeleid Manchester United | OneFootball

Zorgen over Ten Hag zijn drijvende kracht achter transferbeleid Manchester United | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·22 octobre 2024

Zorgen over Ten Hag zijn drijvende kracht achter transferbeleid Manchester United

Image de l'article :Zorgen over Ten Hag zijn drijvende kracht achter transferbeleid Manchester United
Image de l'article :Zorgen over Ten Hag zijn drijvende kracht achter transferbeleid Manchester United

© IMAGO

Algemeen directeur Omar Berrada is het brein achter de grootste transfers van Manchester United afgelopen zomer, weet FootballTransfers. In zijn eerste twee jaar had trainer Erik ten Hag veel te zeggen over het transferbeleid. Sinds het INEOS van Sir Jim Ratcliffe mede-eigenaar is, is heeft Ten Hag echter minder zeggenschap dan voorheen.


Vidéos OneFootball


Ten Hag kreeg afgelopen zomer, na een lange zoektocht naar een opvolger, alsnog een contractverlenging aangeboden bij United. Sindsdien heeft hij echter wel minder te zeggen over het transferbeleid. In plaats daarvan is een groot deel van de macht verschoven naar beleidsmakers als sportief directeur Dan Ashworth en Berrada.

De komst van Leny Yoro en Manuel Ugarte, die van respectievelijk Lille OSC en Paris Saint-Germain werden overgenomen, komen uit de koker van Berrada. Ten Hag heeft nog steeds vetorecht over transfers, maar vooral inzake de komst van talenten als Chidozie Obi-Martin (16), Yoro (18) en Ugarte (23) heeft de oefenmeester weinig zeggenschap.

De reden daarvoor is dat er zorgen zijn over de toekomst van Ten Hag, ondanks het feit dat hij afgelopen zomer nog zijn contract in Manchester heeft verlengd. Ook Berrada en Ashworth hebben vetorecht inzake transfers en kunnen zodoende Ten Hag overrulen als zij vinden dat een bepaalde speler niet in de langetermijntoekomst van de club past.

Het is niet helemaal duidelijk wie er achter de komst van Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui zit. De twee verdedigers werden in de zomer van Bayern München overgenomen en werkten eerder met Ten Hag samen bij Ajax. Ashworth benadrukte eerder dat het logisch is dat de trainer met spelers wil samenwerken die hij al kent en dat de beslissing over wie er komt en gaat bij United gezamenlijk gemaakt wordt.

À propos de Publisher