Erik ten Hag wil terugkoopclausule activeren na blessurecrisis | OneFootball

Erik ten Hag wil terugkoopclausule activeren na blessurecrisis | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·11 Oktober 2024

Erik ten Hag wil terugkoopclausule activeren na blessurecrisis

Gambar artikel:Erik ten Hag wil terugkoopclausule activeren na blessurecrisis
Gambar artikel:Erik ten Hag wil terugkoopclausule activeren na blessurecrisis

© IMAGO

Manchester United wil mogelijk al snel gebruikmaken van de terugkoopclausule in het contract van Álvaro Carreras, zo meldt O Jogo. De linkervleugelverdediger vertrok afgelopen zomer voor zes miljoen euro naar Benfica, maar door blessureproblemen bij the Red Devils ziet trainer Erik ten Hag de 21-jarige Spanjaard graag terugkeren.


Video OneFootball


Carreras verruilde Manchester United vorige zomer voor een avontuur bij Benfica. In Portugal presteert de linkspoot naar behoren en nu wil Ten Hag de verdediger weer graag in de armen sluiten. Bij de verkoop van zes miljoen euro afgelopen zomer bedongen the Mancunians ook een terugkoopclausule in het contract van de jeugdinternational. Het is nog niet bekend of de clausule in de winter al geactiveerd gaat worden of dat Manchester United zich in de zomer pas gaat melden in Lissabon.

Volgens het algoritme van FootballTransfers vertegenwoordigt Carreras een Estimated Transfer Value (ETV) van 7,8 miljoen euro. Manchester United verhuurde de back al in de winter van het seizoen 2023/2024 voor een halfjaar aan Benfica. In Lissabon was men afgelopen zomer zo te spreken over de jonge mandekker dat diens contract in Engeland definitief werd afgekocht.

Bij Benfica geldt Carreras dit seizoen als een vaste waarde in het eerste elftal, getuige de negen wedstrijden (zeven in de competitie, twee in de Champions League) die hij speelde dit seizoen. Alleen in de seizoensouverture tegen Famalicão kwam de Spanjaard als invaller binnen de lijnen. Tegen Casa Pia werd de back na zeventig minuten gewisseld. In alle andere competitiewedstrijden tot nu toe was de linksback zeker van een basisplaats en negentig minuten speeltijd. Ook in de twee wedstrijden in de Champions League tegen Atlético Madrid (4-0 winst) en Rode Ster Belgrado (1-2 winst) maakte de back negentig minuten vol. Carreras speelde tot nu toe 25 officiële wedstrijden voor Benfica, waarin hij tot 1 goal en 1 assist kwam.

Naast Carreras is ook Chelsea-linksback Ben Chilwell op de radar verschenen in Manchester, gezien de fysieke problemen van Luke Shaw en Tyrell Malacia. Shaw is heden ten dage de eerste keuze van Ten Hag op de linksbackpositie, maar de Engelsman kwakkelt al jaren met zijn fitheid. De ex-trainer van Ajax heeft in zijn tijd in Manchester nog geen enkel seizoen gehad waarin hij in alle wedstrijden een beroep heeft kunnen doen op de 34-voudig international. Malacia is na een zware knieblessure van ruim zestien maanden weer net terug op het trainingsveld.

Lihat jejak penerbit