Feyenoord en PSV moeten Christian Eriksen laten afzien van terugkeer | OneFootball

Feyenoord en PSV moeten Christian Eriksen laten afzien van terugkeer | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·11 Oktober 2024

Feyenoord en PSV moeten Christian Eriksen laten afzien van terugkeer

Gambar artikel:Feyenoord en PSV moeten Christian Eriksen laten afzien van terugkeer
Gambar artikel:Feyenoord en PSV moeten Christian Eriksen laten afzien van terugkeer

© IMAGO

Ajax wil zich in januari al verzekeren van de diensten van Christian Eriksen. De 32-jarige middenvelder van Manchester United beschikt over een aflopend contract en daar hopen de Amsterdammers van te kunnen profiteren. Volgens de data van SciSports lijken er betere opties in Nederland te zijn voor Eriksen.


Video OneFootball


Uit Engeland sijpelden vrijdag de berichten dat Eriksen geen hoge verwachtingen moet hebben over een eventuele aanbieding van Manchester United over een nieuwe verbintenis. Ajax houdt de situatie van de Deens international nauwlettend in de gaten en zijn bereid om hem een driejarig contract aan te bieden.

De kans is groot dat Eriksen, wanneer hij akkoord gaat met dit voorstel van Ajax, zijn carrière zal afsluiten in de Johan Cruijff ArenA. De Amsterdamse club probeert de controleur al in januari een overeenkomst te laten tekenen waarmee hij uiteindelijk in de zomer transfervrij de overstap maakt.

Naast Ajax zijn ook clubs in de Verenigde Staten en Saoedi-Arabië geïnteresseerd in Eriksen. Naar verluidt is de routinier echter gecharmeerd van het idee om terug te keren naar Ajax, de club waar hij doorbrak. Eriksen speelde in totaal 163 duels voor de Amsterdammers, waarin hij 32 keer scoorde en 65 assists leverde.

PSV en Feyenoord moeten zich mengen in de strijd met Ajax om Christian Eriksen

Volgens de data van SciSports lijkt Ajax echter niet de beste club in de Eredivisie voor Eriksen. De Amsterdammers hebben volgens de Career Advice Tool een Club Fit van slechts 68 en dit lijkt vooral te komen vanwege het feit dat Francesco Farioli momenteel veel middenvelders tot zijn beschikking heeft.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Het data-analysebureau laat zien dat Feyenoord, met een Club Fit van 75, betere papieren heeft voor de komst van Eriksen. De Rotterdammers spelen momenteel Champions League, waardoor de club hoger staat aangeschreven. Daarnaast past Eriksen uitstekend in de spelopvatting van Brian Priske.

PSV lijkt volgens de data van SciSports de beste vervolgstap voor Eriksen met een Club Fit van 77. Hoewel men er in het Philips Stadion ook tal van kwaliteit op het middenveld rondloopt, lijkt de ervaren rechtspoot een goede toevoeging. Daarnaast past hij ook perfect binnen de speelwijze van Peter Bosz.

Lihat jejak penerbit