Oud-Ajacied Poepon doet boekje open: 'Het is een dictatoriale trainer' | OneFootball

Oud-Ajacied Poepon doet boekje open: 'Het is een dictatoriale trainer' | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·22 Oktober 2024

Oud-Ajacied Poepon doet boekje open: 'Het is een dictatoriale trainer'

Gambar artikel:Oud-Ajacied Poepon doet boekje open: 'Het is een dictatoriale trainer'
Gambar artikel:Oud-Ajacied Poepon doet boekje open: 'Het is een dictatoriale trainer'

© IMAGO

Rydell Poepon heeft tegenover Ajax Showtime verteld over zijn tijd bij FK Qarabag. De Ajax-jeugdexponent speelde van 2015 tot 2016 een halfjaar voor de club uit Azerbeidzjan, die donderdag de tegenstander van Ajax is in de Europa League. Hij speelde er onder meer samen met Samuel Armenteros, die bij onder andere Feyenoord en Heracles Almelo onder contract stond.


Video OneFootball


"Armenteros kwam twee weken na mij bij Qarabag", herinnert Poepon zich. "We waren concurrenten, maar ik heb wel veel tijd doorgebracht met hem in Azerbeidzjan. Daarvoor speelde hij ook in de Eredivisie bij Heracles Almelo, Feyenoord en Willem II, terwijl hij ook voor Anderlecht speelde."

De voormalig spits van onder meer Willem II en Roda JC zegt dat het voetbal in Nederland niet te vergelijken is met dan in Azerbeidjan. "Qarabag wordt ook elk jaar makkelijk kampioen. In die tijd had je de derby met Qabala, wat de aartsrivaal is. Alleen Qarabag won de derby’s altijd. Qua land is Nederland meer toeristisch. In mijn tijd deden ze er in Azerbeidzjan niet echt moeite voor om toeristen te trekken. Nu heb je de Formule 1, maar dat was er in mijn tijd nog niet. Sinds ik weg ben, heb ik me er ook niet echt mee bezig gehouden. Ik moest via de media te horen krijg dat ik weg moest, dus ik ging niet door de voordeur weg."

Trainer Gurban Gurbanov staat al sinds 2008 aan het roer bij Qarabag. Niet zonder reden, vertelt Poepon. "De trainer is gewoon de baas van de club. Er is niemand anders die het overneemt, totdat hij zegt: ik stop ermee. Het is een dictatoriale trainer. Hij bepaalt de trainers, hij bepaalt wie wat verdient, echt letterlijk alles. Als je zo’n positie binnen de club hebt, komt er niet snel iemand anders."

Qua speelstijl heeft de oud-jeugdinternational van Oranje een minder duidelijk beeld van Gurbanov. "Hoe dat nu is, durf ik niet te zeggen, maar toen (ten tijde van het dienstverband van Poepon, red.) was het Europees vooral inzakken en counteren. Wij speelden toen Europees tegen AS Monaco, Tottenham Hotspur en Anderlecht. Clubs die op papier beter zijn dan Qarabag. In de competitie speelden we anders, omdat we dan de betere waren. Tegen Ajax denk ik dat ze gaan inzakken en counteren."

Lihat jejak penerbit