Sterspeler sluit vertrek in januari niet uit bij PSV: 'Verlengen was een optie, maar nu niet meer' | OneFootball

Sterspeler sluit vertrek in januari niet uit bij PSV: 'Verlengen was een optie, maar nu niet meer' | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·22 Oktober 2024

Sterspeler sluit vertrek in januari niet uit bij PSV: 'Verlengen was een optie, maar nu niet meer'

Gambar artikel:Sterspeler sluit vertrek in januari niet uit bij PSV: 'Verlengen was een optie, maar nu niet meer'
Gambar artikel:Sterspeler sluit vertrek in januari niet uit bij PSV: 'Verlengen was een optie, maar nu niet meer'

© IMAGO

Olivier Boscagli is bezig aan zijn laatste maanden in dienst van PSV. De verdediger is niet van plan om zijn aflopende contract te verlengen. In gesprek met Ziggo Sport zegt de mandekker dat hij een langer verblijf in Eindhoven niet ziet zitten en eigenlijk komende transferperiode al een overstap hoopt te maken.


Video OneFootball


De Franse verdediger stond afgelopen zomer in de belangstelling van Brighton & Hove Albion en had zelf ook interesse in een transfer naar de nieuwe club, waar ook Yankuba Minteh en Mats Wieffer spelen. Ondanks zijn wens voor een overstap, hield PSV vast aan het behouden van de Fransman. Deze vastberaden houding van de Eindhovense club lijkt nu echter averechts te werken, aangezien Boscagli zelf richting een vertrek stuurt. Dit bevestigde hij in een gesprek met Hélène Hendriks bij Ziggo Sport, waarin hij aangaf dat hij een transfer voor ogen had, maar dat dit uiteindelijk niet doorging.

"Ik onderhandelde met wat clubs en verwachtte een transfer te maken," verklaarde Boscagli. "Dat is uiteindelijk niet gelukt. Het is zoals het is." Hoewel er tijdens de zomer wel onderhandelingen gaande waren tussen Boscagli en PSV over een mogelijk langer verblijf bij de club, is er op dat vlak niets concreets meer uit voortgekomen. "Verlengen was een optie afgelopen zomer, maar vandaag de dag niet, nee," voegde hij eraan toe, wat duidelijk maakt dat de Fransman zijn toekomst niet langer in Eindhoven ziet.

Boscagli staat ook open voor een wintertransfer en gaf te kennen dat dit scenario voor hem zeer reëel is. "Zeker," zei hij, toen hem gevraagd werd of hij openstond voor een transfer in januari. "Normaal gesproken wordt dit mijn laatste seizoen. Daar moet ik me op voorbereiden." Hoewel hij zich bewust is van de mogelijkheid om zich nog een extra seizoen bij PSV te laten zien, lijkt hij er meer voor te voelen om een nieuwe uitdaging aan te gaan.

Ondanks de onduidelijkheid over zijn toekomst, is Boscagli nog altijd een belangrijke speler binnen het team van PSV. Dinsdag staat er een belangrijke Champions League-wedstrijd op het programma tegen Paris Saint-Germain, een topwedstrijd waarin Boscagli hoopt te schitteren. Het is echter nog onduidelijk of hij in deze wedstrijd centraal achterin of op het middenveld zal starten, een beslissing die nog door trainer Peter Bosz genomen moet worden. De Eindhovenaren missen namelijk Joey Veerman en Jerdy Schouten in Parijs vanwege blessureleed.

Het is duidelijk dat de komende maanden cruciaal zullen zijn voor de carrière van Boscagli. De centrale verdediger, 26 jaar, speelde in totaal al 172 wedstrijden voor PSV en won met de club uit Eindhoven eenmaal de landstitel, twee keer de KNVB Beker en liefst drie keer de Johan Cruijff Schaal. Mocht PSV komende winterstop willen meewerken aan een vertrek van Boscagli, kan de club nog een bedrag overhouden aan zijn transfer. Boscagli, die in 2019 voor twee miljoen euro overkwam van OGC Nice, beschikt op dit moment over een Estimated Transfer Value van 9,8 miljoen euro.

Lihat jejak penerbit