Steun voor Erik ten Hag na transferuitgaven van 660 miljoen euro | OneFootball

Steun voor Erik ten Hag na transferuitgaven van 660 miljoen euro | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·8 Oktober 2024

Steun voor Erik ten Hag na transferuitgaven van 660 miljoen euro

Gambar artikel:Steun voor Erik ten Hag na transferuitgaven van 660 miljoen euro
Gambar artikel:Steun voor Erik ten Hag na transferuitgaven van 660 miljoen euro

© IMAGO

Erik ten Hag begon in de zomer van 2022 aan zijn klus bij Manchester United, waar hij inmiddels is herenigd met tal van spelers waarmee hij eerder al samenwerkte. Youri Mulder noemde bij Rondo op Ziggo Sport het begrijpelijk dat de 54-jarige oefenmeester voor aanwinsten in zijn eigen netwerk kijkt. De oud-voetballer stelde dat Manchester United meer aan te rekenen valt op transfergebied.


Video OneFootball


Tijdens de uitzending van maandagavond komt het verschillen tussen Manchester City en Manchester United en hierbij wees Mulder naar de directies van beide Engelse topclubs. Volgens de analist heerst er bij the Citizens een betere organisatiestructuur. "Het verschil is hoe die club sportief geleid wordt", haalde Mulder aan. "Daar heb je Txiki Begiristain (sportief directeur, red.) en daarnaast zit er veel meer achter de coach op het gebied van selectiesamenstelling."

Gambar artikel:Steun voor Erik ten Hag na transferuitgaven van 660 miljoen euro

© IMAGO - Eind 2023 stapte Sir Jim Ratcliffe (rechts) in als mede-eigenaar bij Manchester United

Mulder lichtte vervolgens de situatie van Ten Hag bij Manchester United uit. "Hij moet daar dan maar uit zijn eigen netwerk spelers gaan halen", wees de oud-international naar de recente transfers van the Mancunians. Onder het bewind van Ten Hag werden verdeeld over drie transferzomers met André Onana, Noussair Mazraoui, Lisandro Martínez, Matthijs de Ligt en Antony al vijf spelers gehaald met wie hij bij Ajax samenwerkte. "Dat is misschien niet zo handig, maar hij denkt: De Ligt. Ik ken hem, dus die haal ik."

De Ligt kwam afgelopen zomer voor 45 miljoen euro over van Bayern München, maar wist in zijn eerste duels namens Manchester United nog geen onuitwisbare indruk achter te laten. "Ik zeg ook niet dat hij nu heel goed speelt, maar ik snap wel dat Ten Hag iemand haalt waar hij vroeger succes mee heeft gehad", legde Mulder uit. "Dit komt omdat ze met niemand anders aankomen. De club is gewoon niet goed georganiseerd."

Mulder wordt vervolgens gecorrigeerd en gewezen op de aanstellingen van onder anderen Dan Ashworth (sportief directeur, red.), Jason Wilcox (technisch directeur, red.) en Omar Berrada (algemeen directeur, red.). Zij traden allen de afgelopen maanden in dienst en waren samen met Ten Hag verantwoordelijk voor het aantrekken van De Ligt, Joshua Zirkzee, Leny Yoro, Manuel Ugarte en Mazraoui, waarvoor gezamenlijk ruim 210 miljoen euro werd betaald.

Tijdens de eerdere transferzomers gaf Ten Hag als trainer van Manchester United ook veel geld uit. Tijdens zijn eerste transferperiode als coach van de Engelse topclub werd er bijna 250 miljoen euro uitgegeven aan onder anderen Antony, Martínez en Casemiro. Vorig jaar spendeerde Manchester United ruim 200 miljoen euro aan onder anderen Rasmus Højlund, Mason Mount en Onana.

Lihat jejak penerbit