Toekomst opgeleefd toptalent Ajax uiterst onzeker door ‘megacontract’ | OneFootball

Toekomst opgeleefd toptalent Ajax uiterst onzeker door ‘megacontract’ | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·11 Oktober 2024

Toekomst opgeleefd toptalent Ajax uiterst onzeker door ‘megacontract’

Gambar artikel:Toekomst opgeleefd toptalent Ajax uiterst onzeker door ‘megacontract’
Gambar artikel:Toekomst opgeleefd toptalent Ajax uiterst onzeker door ‘megacontract’

© IMAGO

De toekomst van Rayane Bounida bij Ajax is uiterst onzeker, meldt Ajax Showtime. De aanvallende middenvelder werd in de zomer van 2022 als supertalent van Anderlecht naar Amsterdam gehaald. Door zijn aflopende contract is het echter niet zeker of hij volgend seizoen ook nog in de hoofdstad te bewonderen is.


Video OneFootball


In het eerste seizoen bij Ajax kende Bounida wat problemen door zijn fysieke statuur. Qua kracht had de jonge Belg moeite om mee te komen bij zijn leeftijdgenoten in de O17 van Ajax, maar aan zijn technische voetbalkwaliteiten twijfelde helemaal niemand. Over dat laatste was men het in Amsterdam al vrij snel eens: dit is een absolute parel.

Na eveneens een lastig tweede seizoen is de jongeling dit seizoen weer helemaal opgeleefd. Onder leiding van Willem Weijs, voormalig trainer van onder meer FC Eindhoven, blinkt Bounida wekelijks uit in de Onder 19 van de Amsterdammers. De creatieve middenvelder was al viermaal trefzeker in de eerste vijf wedstrijden. Het hoogtepunt voor de spelmaker was de prachtige, rake vrije trap tegen de leeftijdsgenoten van PSV in de competitie.

In de zomer van 2022 tekende Bounida een zeer lucratief contract in Amsterdam, maar die verbintenis loopt komende zomer ten einde. De nijpende financiële situatie in de hoofdstad is bekend. Daarom is het nog maar de vraag of technisch directeur Alex Kroes een contract kan aanbieden met dezelfde financiële zekerheden. Het ziet er namelijk naar uit dat jeugdspelers niet meer de ‘megacontracten’ kunnen tekenen bij de recordkampioen van Nederland die vroeger wel bespreekbaar waren.

Dat betekent dat ook Bounida zijn afwegingen zal gaan maken komende zomer. Met zijn aflopende verbintenis zullen er genoeg kapers op de kust zijn voor de diensten van de talentvolle Belg. Voor nu kan hij zich nog - minimaal tot het einde van het seizoen - focussen op de O19 van Ajax.

Lihat jejak penerbit