Van Dijk verlaat trainingskamp Oranje na rode kaart tegen Hongarije | OneFootball

Van Dijk verlaat trainingskamp Oranje na rode kaart tegen Hongarije | OneFootball

Icon: FCUpdate

FCUpdate

·12 Oktober 2024

Van Dijk verlaat trainingskamp Oranje na rode kaart tegen Hongarije

Gambar artikel:Van Dijk verlaat trainingskamp Oranje na rode kaart tegen Hongarije

Virgil van Dijk heeft het kamp van Oranje verlaten, zo meldt de KNVB via de officiële kanalen. De aanvoerder van het Nederlands elftal pakte een rode kaart tegen Hongarije en is zodoende geschorst voor het duel met Duitsland van maandag.

Van Dijk kreeg vrijdagavond in ruim twee minuten twee gele kaarten. In minuut 77 ontving hij een kaart wegens kritiek op de scheidsrechter, terwijl hij twee minuten later op de bon ging voor een overtreding op Kevin Csoboth. Daarmee is de aanvoerder van Oranje geschorst voor de wedstrijd tegen Duitsland van maandag.


Video OneFootball


Na afloop van de wedstrijd gaf Van Dijk bij de NOS aan dat hij ‘gewoon’ bij de selectie zou blijven. Hij vond dit namelijk een ‘logische’ keuze. Later op de avond, in gesprek met ESPN, sloeg hij een andere toon aan. “We gaan het zo allemaal nog bespreken, want ik ben niet de enige die daar iets over te vertellen heeft. We gaan het zien”, stelde hij.

Inmiddels is de beslissing genomen en laat Van Dijk de selectie van Ronald Koeman achter zich, zo communiceert de KNVB. Volgens de bond is deze beslissing op vrijdagavond al genomen. Door de schorsing van de aanvoerder moet Koeman gaan schuiven in zijn achterhoede. Rafael van der Vaart verwacht dat Micky van de Ven centraal komt te spelen, terwijl Jorrel Hato als linksback in de basis mag starten.

Lihat jejak penerbit