Ajax moet vrezen voor vertrek van sterspeler na 6 april 2025 | OneFootball

Ajax moet vrezen voor vertrek van sterspeler na 6 april 2025 | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·21 ottobre 2024

Ajax moet vrezen voor vertrek van sterspeler na 6 april 2025

Immagine dell'articolo:Ajax moet vrezen voor vertrek van sterspeler na 6 april 2025
Immagine dell'articolo:Ajax moet vrezen voor vertrek van sterspeler na 6 april 2025

© IMAGO

Als Jordan Henderson overweegt om terug te keren naar Engeland, kan hij het beste wachten tot na 6 april 2025. Vanaf die datum hoeft de aanvoerder van Ajax namelijk geen belasting meer te betalen over de miljoenen die hij verdiende in Saoedi-Arabië, aldus Het Parool. Dit maakt een terugkeer naar zijn thuisland financieel aantrekkelijker, zeker omdat hij anders een aanzienlijk deel van zijn vermogen zou moeten afdragen. Henderson, die sinds januari 2024 voor Ajax speelt, kan hierdoor strategisch plannen wanneer hij weer in Engeland aan de slag gaat.


OneFootball Video


Henderson maakte de overstap naar Ajax vanuit Al-Ettifaq, een club uit Saoedi-Arabië, en sindsdien draait hij mee in de Eredivisie. "Destijds was het voor Henderson moeilijk om terug te keren in Engeland vanwege bepaalde belastingregels na zijn tijd in Saudi-Arabië", schreef The Sun eerder deze maand. Nu is duidelijk wat daarmee werd bedoeld. Als Henderson voor 6 april 2025 terugkeert, moet hij 45 procent belasting betalen over het vermogen dat hij in het Midden-Oosten heeft opgebouwd. Dit maakt een directe terugkeer financieel onaantrekkelijk.

De geruchten dat de 34-jarige Henderson binnenkort terugkeert naar Engeland, blijven hardnekkig. Zijn oude club Sunderland zou hem graag weer in hun selectie opnemen. Henderson zelf heeft echter laten weten dat hij openstaat voor de mogelijkheid om zijn carrière af te sluiten in Amsterdam, vertelde hij onlangs in een interview met Ajax Life, waarin hij aangaf zich prettig te voelen bij Ajax. Toch kan de financiële situatie hem doen twijfelen over zijn toekomst in Nederland.

Het Parool zet vraagtekens bij de kans dat Henderson daadwerkelijk tot 2026 bij Ajax blijft. De krant wijst erop dat Hendersons vrouw en drie kinderen nog altijd in Engeland wonen, wat de situatie voor hem ingewikkeld maakt. "Zou Henderson – hij heeft een contract tot 2026 – nog lang de scepter willen zwaaien bij Ajax? Zijn vrouw en drie schoolgaande kinderen van 11, 9 en 4 jaar wonen in Engeland, zo zei hij tegen het supportersblad Ajax Life. Dat is verre van ideaal." Het lijkt dus alsof persoonlijke en fiscale redenen mogelijk zullen wegen in zijn besluit.

Naast de gezinssituatie speelt het fiscale voordeel na 6 april 2025 waarschijnlijk ook een belangrijke rol. Vanaf dat moment hoeft Henderson de miljoenen die hij in Saoedi-Arabië verdiende niet meer af te dragen aan de Britse belastingdienst. Het Parool vermoedt dat dit een cruciale factor kan zijn in zijn beslissing om terug te keren naar Engeland. Een terugkeer naar Sunderland, gecombineerd met het vermijden van belastingen, maakt dit scenario veel realistischer.

Visualizza l' imprint del creator