Arne Slot kan Paul Pogba door sensationele transfer nieuwe club opleveren | OneFootball

Arne Slot kan Paul Pogba door sensationele transfer nieuwe club opleveren | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·20 ottobre 2024

Arne Slot kan Paul Pogba door sensationele transfer nieuwe club opleveren

Immagine dell'articolo:Arne Slot kan Paul Pogba door sensationele transfer nieuwe club opleveren
Immagine dell'articolo:Arne Slot kan Paul Pogba door sensationele transfer nieuwe club opleveren

© IMAGO

Arne Slot wil zich met Liverpool gaan versterken met Orkun Kökcü, meldde Record anderhalve week geleden. De trainer werkte bij Feyenoord al met veel succes samen met de middenvelder, die tegenwoordig bij Benfica speelt, en zet nu vol in op een hernieuwde samenwerking. Daardoor zal men in Portugal mogelijk op zoek moeten naar een vervanger. ‘Dopingzondaar’ Paul Pogba lijkt een goede optie.


OneFootball Video


Pogba staat nog onder contract bij Juventus, maar de kans dat hij daar zijn rentree maakt, is klein. In augustus 2023 testte Pogba positief na een Serie A-duel tussen Juventus en Udinese. In zijn bloed werd het middel DHEA aangetroffen, dat staat op de dopinglijst omdat het de productie van testosteron bevordert. In februari van dit jaar kreeg Pogba daarvoor de maximale schorsing opgelegd door de Italiaanse autoriteiten. Het CAS bracht die schorsing echter terug tot achttien maanden, waardoor de Fransman al over vijf maanden zijn rentree mag maken op de voetbalvelden.

Technisch directeur Cristiano Giuntoli liet echter weten dat er inmiddels geen plek meer is voor Pogba bij Juventus. “Ons standpunt is duidelijk. Pogba is een geweldige speler, hij is er al een tijdje uit en vorig jaar zijn we gedwongen om te investeren in andere spelers," vertelde Giuntoli aan DAZN voorafgaand aan de thuiswedstrijd van de club tegen Lazio. "Dus nu is de selectie compleet zoals die is."

De Turijnse clubleiding wil het contract van Pogba graag ontbinden en dus lijkt hij op zoek te moeten naar een nieuwe club. Data van SciSports suggereren dat de 91-voudig international een uitstekende vervanger te zijn van Kökcü bij Benfica. De speelstijlen van de twee middenvelders komt namelijk behoorlijk overeen. Zij spelen beiden als vooruitgeschoven spelmakers. Dit type middenvelder verdeelt het spel, door de bal zowel vooruit als achteruit te spelen. Het gaat vaak om opbouwende acties aan de bal, terwijl er minder betrokkenheid is wat betreft verdedigend werk. Een speler die de kenmerken heeft van dit type, zal zich minder vaak laten verleiden tot fysieke duels en richt zich op het zo snel mogelijk verplaatsen van het spel.

Ook qua niveau lijkt Pogba een goede match voor Benfica. De 31-jarige spelverdeler heeft een Skill van 69,3. Kökcü heeft volgens het algoritme van FootballTransfers een Skill van 69,7. Daarbij moet wel aangemerkt worden dat de Turks international een Potential heeft van 77,7, tegenover de 70,0 van Pogba. Dat betekent dat de ex-Feyenoorder, mede vanwege zijn jongere leeftijd, meer ontwikkelingsmogelijkheid heeft. Daarnaast is het natuurlijk ook de vraag hoe Pogba van zijn blessure terugkomt. Op papier zou de voormalig speler van Manchester United echter een prima vervanger van Kökcü kunnen zijn.

Visualizza l' imprint del creator