Driessen zet vraagtekens bij aanwinst Ten Hag: 'Dat zie ik niet als een meerwaarde' | OneFootball

Driessen zet vraagtekens bij aanwinst Ten Hag: 'Dat zie ik niet als een meerwaarde' | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·7 ottobre 2024

Driessen zet vraagtekens bij aanwinst Ten Hag: 'Dat zie ik niet als een meerwaarde'

Immagine dell'articolo:Driessen zet vraagtekens bij aanwinst Ten Hag: 'Dat zie ik niet als een meerwaarde'
Immagine dell'articolo:Driessen zet vraagtekens bij aanwinst Ten Hag: 'Dat zie ik niet als een meerwaarde'

© IMAGO

Valentijn Driessen heeft zijn bedenkingen bij de komst van Manuel Ugarte naar Manchester United. De verdedigende middenvelder werd afgelopen zomer voor vijftig miljoen euro overgenomen van Paris Saint-Germain. De 23-jarige Uruguayaan heeft ondanks zijn forse prijskaartje echter nog geen basisplaats onder Erik ten Hag.


OneFootball Video


"Ik vraag me af waarom hij die Ugarte heeft gehaald. Dat zie ik niet als een meerwaarde daar bij United", zegt Driessen bij de podcast Kick-off van De Telegraaf. Ugarte kwam dit seizoen tot 256 speelminuten voor United, verdeeld over vijf wedstrijden. Daarin wist hij niet direct bij te dragen aan een doelpunt.

Driessen is meer onder de indruk van Ugartes directe concurrent. "Kobbie Mainoo is natuurlijk een topspeler. Bij hem komt het er eigenlijk niet uit. Misschien moet je iemand vinden bij wie de kwaliteiten van die Mainoo wel tot volle wasdom komen." De negentienjarige Engelsman is ondanks zijn negentienjarige leeftijd al basisspeler bij United en het Engelse nationale elftal. Dit seizoen speelde hij negen duels voor de club van Ten Hag.

Ugarte is dit seizoen vaker mikpunt van kritiek. Vorige week sprak Marco van Basten zijn verbazing nog uit over de komst van de balveroveraar. "Vijftig miljoen euro! Dan denk ik: hoe kan die er nou weer bijlopen? Zo heeft hij (Ten Hag, red.) er nog zes of zeven. Het is idioot wat voor geld hij heeft uitgegeven aan spelers die niet goed zijn", aldus de oud-spits bij Ziggo Sport.

De voormalig speler van onder meer Ajax en AC Milan stelde dat United 'gewoon geen toppers' in de selectie heeft. "Marcus Rashford? Die raakt geen pepernoot meer. Bruno Fernandes is een goede speler, André Onana is een aardige keeper. Voor de rest zijn er geen jongens over wie je zegt: 'Dat zijn nou sterkhouders.'"

Visualizza l' imprint del creator