Het opvallendste moment van de speeldag: JPL-doelman stond volledige helft met gebroken hand in doel en stopte zelfs een strafschop | OneFootball

Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·22 ottobre 2024

Immagine dell'articolo:Het opvallendste moment van de speeldag: JPL-doelman stond volledige helft met gebroken hand in doel en stopte zelfs een strafschop

Afgelopen weekend ging Charleroi met 2-1 onderuit tegen Standard in 'le choc Wallon'. Charleroi-doelman Mohamed Koné speelde een helft met en gebroken hand en stopte zelfs een strafschop.

Afgelopen weekend was het in Wallonië vooral uitkijken naar de derby Standard-Charleroi. De bezoekers gingen met 2-1 onderuit. De aansluitingstreffer kwam te laat.

Standard scoorde twee keer kort voor rust en had in de tweede helft de kans om er 3-0 van te maken. Doelman Mohamed Koné kon dit voorkomen door de strafschop van Dennis Eckert Ayensa te stoppen.

Dinsdag kwam Charleroi plots met slecht nieuws, waardoor zijn strafschopredding nog wat indrukwekkender werd. De keeper had tijdens de derby namelijk een gebroken hand opgelopen.

"Mohamed speelde een volledige helft terwijl hij geblesseerd was", klinkt het nog. Zeer opvallend voor een doelman, om met een gebroken hand nog verder te spelen dan.

"Het is nog niet bekend hoe lang hij uit de roulatie zal zijn. Tijdens zijn herstel zullen Théo Defourny en Martin Delavallée de fakkel overnemen om het doel van de Zebra's te verdedigen", gaat de club verder.